Χρήσιμα

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

7 χρόνια πέρασαν από το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, όταν στα Εξάρχεια έπεφτε νεκρός από το περίστροφο του δολοφόνου αστυνομικού Κορκονέα (παρουσία του αστυνομικού Σαραλιώτη) ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.  Οι μαζικές διαδηλώσεις της νεολαίας και των εργαζομένων σε πολλές πόλιες της χώρας και για πολλές μέρες  ήρθε ως απάντηση απέναντι στην κρατική καταστολή που στοχεύει στην  υπακοή και καθυποταξή τους στις καταπειστικές κοινωνικές σχέσεις που το κεφάλαιο δημιουργεί.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν ήταν ένα ατύχημα, ούτε από νομική ούτε από πολιτική σκοπιά. Ήταν φυσική εξέλιξη ενός συστήματος που δολοφονεί καθημερινά, που εντείνει την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους, τις κάμερες για να πειθαρχήσει τους εργαζόμενους μέσα στις δουλειές, τους μαθητές μέσα στα σχολεία και έξω στις γειτονιές.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δεν ήταν ατύχημα της ιστορίας, μία παράκαμψη από την καπιταλιστική ομαλότητα, αλλά ελπιδοφόρο μήνυμα απέναντι στην καθημερινή  κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

7 χρόνια μετά τα προβλήματα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας έχουν ενταθεί: ανεργία, φτώχια, εκμετάλλευση, ανελευθερία, κατάθλιψη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κατέβουμε στο δρόμο την Κυριακή 6 Δεκέμβρη όχι απλά για να τιμήσουμε ένα μαθητή μας που δεν είναι πια μεταξύ μας γιατί δολοφονήθηκε από το χέρι των δυνάμεων καταστολής. Εφόσον η κρατική καταστολή συνεχίζει να χτυπά διαδηλωτές και αγωνιστές, εφόσον η δικαστική εξουσία καταδικάζει δίκαιους εργατικούς αγώνες, τότε και μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές μας που η εξουσία του κεφαλαίου καταδικάζει τα όνειρά τους να αντισταθούμε στην αντεργατική-αντιεκπαιδευτική πολιτική και στην κρατική τρομοκρατία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 2 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου