Χρήσιμα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί /Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές /Οι άνεργοι πεινούσαν /Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται /Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι /Κηρύσσουν τη λιτότητα /Αυτοί που παίρνουν όλα όσα δίνονται /Ζητάνε θυσίες /Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους /Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν /Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο /Λες πως η τέχνη να κυβερνάς το λαό /Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού…
Μπέρτολντ Μπρεχτ

Η χθεσινή ολομέλεια της ΓΣΕΕ σε ρόλο εκπροσώπου τύπου των ληστών της τρόικας, των  ντόπιων πολιτικών εκπροσώπων της, των εργοδοτικών οργανώσεων και των καναλαρχών της διαπλοκής, με μια ανακοίνωση, μνημείο πολιτικής ανανδρίας και κυνισμού, συσκοτίζει το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος και το καταγγέλλει ως ψευδεπίγραφο και διχαστικό. Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΓΣΕΕ απαιτεί την απόσυρση του δημοψηφίσματος και συντάσσεται με το μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ. Υιοθετώντας λογικές συνωμοσιολογίας και εθνικιστικού παραληρήματος, προσπαθεί να διασπείρει τον φόβο στους εργαζομένους και υποκλίνεται  μπροστά στην «υπέρτατη θεότητα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ!

Ο πρόεδρος της ΓΣEΕ Γιάννης Παναγόπουλος και η εργατική αριστοκρατία της ολομέλειας της πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι σκοπός τους δεν είναι να ενοποιήσουν τους αγώνες του κόσμου της εργασίας απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, αλλά να αναχαιτίσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Η σήψη του καπιταλισμού δείχνει και την δική τους σήψη. Το μόνο πλέον που τους απομένει είναι να φτιάξουν και τηλεοπτικό σποτ υπέρ του ΝΑΙ με χορηγό τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ)!

Η ξεφτιλισμένη και ψευδεπίγραφη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αφού τα προηγούμενα χρόνια, κεκαλυμμένα έβαλε πλάτη στα μνημόνια, τώρα, που τα προνόμια της διακυβεύονται, υποκλίνεται τυφλά στο καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τους ανθρώπους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά να διατηρήσουν τα οικονομικά οφέλη και τις εξουσίες που το καθεστώς τούς έχει εκχωρήσει για τις υπηρεσίες που του προσφέρουν. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα καλοταϊσμένα μπουλντόκ των κεφαλαιοκρατών.

Ο απαξιωμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, γνωστός για τις μυστικές επαφές του με τους βιομηχάνους του ΣΕΒ και την Μέρκελ, δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Αυτός και η κλίκα του αποτελούν έναν από τους κρίκους της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο  ίδιος παχυλά αμειβόμενος με εισοδήματα πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ ετησίως, είναι υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας με τον βαθμό του διευθυντή,  δεν τολμά να εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και κυκλοφορεί μόνο με αστυνομική συνοδεία!

Όσο περισσότερο η κρίση του κεφαλαίου βαθαίνει και η πάλη των τάξεων λαμβάνει οξυμένα χαρακτηριστικά, τέτοιες ανακοινώσεις θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνονται λιγότερο ισχυρές.

Να είναι σίγουροι ότι η ιστορία δεν θα αφήσει ήσυχους τους εκπροσώπους της σκλαβιάς και της υποταγής!

2/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου