Χρήσιμα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LINGUAPHONE

  H Linguaphone  διδάσκει ...απλήρωτη εργασία  

Οι καταγγελίες κατά αδίστακτων εργοδοτών που παρανομούν και αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους πυκνώνουν. Η γνωστή εταιρεία "Linguaphone" που συνεργάζεται με το Υπουργείο Εσωτερικών προάγει τις ελαστικές μορφές εργασίας και αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε καθηγητές από παραδόσεις μαθημάτων ξένων γλωσσών και μεταφραστικών υπηρεσιώνΟι εργαζόμενοι με την στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Νομού Αττικής "ο Βύρων" και του ΣΜΕΔ (Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών) ήδη έχουν έχουν καταγγείλει το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας της οδού Πατησίων,  η οποία καλεί την Παρασκευή 17 Απριλίου την σύγκληση της τριμερούς επιτροπής της. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων ώστε η "Linguaphon" να υποχρεωθεί να καταβάλει στο ακέραιο τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα εργατικά σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ακολουθεί η καταγγελία των συναδέλφων.
ΕΝΠΡΩ
one».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις μέρες μας, όπου οι εργασιακές σχέσεις δυσκολεύουν και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας πιέζουν και περιστέλλουν τόσο τους μισθούς όσο και τα εργασιακά δικαιώματα, οι περιπτώσεις μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους είναι ένα συχνό και απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε έξαρση.

Οι κάτωθι υπογράψαντες την παρούσα δήλωση, καταγγέλλουμε την αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της Α.Ε με την επωνυμία «ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Α.Ε» και το διακριτικό τίτλο «Linguaphone», (Αθήνα οδός Ζαλοκώστα 8). Η εν λόγω εταιρεία,  αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα χρήματα από παραδόσεις μαθημάτων και παροχή μεταφραστικών υπηρεσιών. Επίσης, σε επανειλημμένη επικοινωνία μαζί με τους υπεύθυνους της εταιρείας λαμβάνουμε ειρωνικές απαντήσεις, στα όρια της απαξίωσης και της προκλητικότητας.

Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία αντιμετωπίζει το αγαθό της εκπαίδευσης αλλά και τις άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τη γλώσσα (μεταφράσεις, μέθοδοι διδασκαλίας άνευ διδασκάλου) σαν εμπόρευμα. Όπως ο υπεύθυνος σπουδών μας είπε «δουλεύουμε μόνο με το κομμάτι»! Δεν υπάρχουν μόνιμες σχέσεις εργασίας με όσους κατά καιρούς απασχολούνται σε αυτή. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι παρά την κρίση η εν λόγω εταιρία συνεχίζει ακάθεκτη τις δραστηριότητες της, συνεργαζόμενη με εφημερίδες και περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας διανέμοντας μέσω αυτών τις μεθόδους, αλλά και με το Υπουργείο εσωτερικών.

Παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι χρωστά δεδουλευμένα εδώ και αρκετούς μήνες ή ακόμα χρόνια, οι υπεύθυνοι της Linguaphone υιοθέτησαν την τακτική της σκαιότατης αντιμετώπισης των αιτημάτων μας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το ασήμαντο γι' αυτούς ποσό που μας χρωστούν, αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό μέσο βιοπορισμού. Η τακτική, μάλιστα αυτή, έχει εφαρμοστεί εις βάρος και άλλων συναδέλφων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό και αδυνατούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Ένας από τους καταγγέλλοντες μάλιστα έχει δικαιωθεί από δικαστήριο το οποίο έγινε σε βάρος της εταιρείας. Παρόλα αυτά, η Linguaphone, αρνείται να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και συνεχίζει να αδιαφορεί για τα χρωστούμενα.

Οι καταγγέλλοντες δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο τα δεδουλευμένα μας και ότι θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε και άλλους συναδέλφους από την τακτική τους, ώστε να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση που είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή.

Α. Λ. 
Λ. Μ.
Α. Τ.

Εδώ πανομοιότυπη καταγγελία των συναδέλφων μας. 


Θύματα του νομοθετικού
 κενού και των αδίστακτων πολιτικών των εταιρειών αποτελούν οι καθηγητές ξένων γλωσσώ, οι οποίοι καταγγέλλουν την αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της Α.Ε. «Linguaph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου