Χρήσιμα

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Δευτέρα 16/3 συνάντηση με τον υπ. Εργασίας 

Το σωματείο μας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων», πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 9/3, στις 11πμ, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας (οδός Σταδίου 29) και υπέβαλε υπόμνημα σχετικά "με την ΣΣΕ - μνημείο εργασιακού Μεσαίωνα, την ύπαρξη πολλαπλά συσχετιζόμενου με την εργοδοσία ψευδοσωματείου εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί τα 10 τελευταία χρόνια στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών" καθώς και "την προστασία και ανακούφιση χιλιάδων ανέργων του κλάδου".

Τους εργαζόμενους τους οποίους δεν υποδέχτηκαν στο πεζοδρόμιο του κτιρίου δυνάμεις καταστολής όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα, συνάντησε ο νέος Γ.Γ. του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης. Οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στον κλάδο και του παρέδωσαν το πολυσέλιδο υπόμνημα τους. ώστε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εξετάσει και να λάβει συγκεκριμένη θέση καθώς και να προβεί σε ενέργειες προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειά ενάντια στις παράνομες πρακτικές "μπράβου" του ψευδο-σωματείου που έχουν συστήσει οι εργοδότες κατά παράβαση του άρθρου 23 του συντάγματος και του άρθρου 14 του ν. 1264/1982 προκειμένου να επιβάλλουν πρακτικές "κίτρινου" συνδικαλισμού και να μειώσουν τις αποδοχές των καθηγητών έως 90%, επιβάλλοντας το εξευτελιστικό για την εργασία ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ. Το υπόμνημά συνοδευόταν με 24 σχετικά έγγραφα τα οποία τεκμηρίωναν απολύτως το περιεχόμενό του.
Το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη που κλείστηκε για την Δευτέρα 16/3, στις 10 π.μ, εφόσον δεν θα υπάρξει κάποια έκτακτη υποχρέωσή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου