Χρήσιμα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μετά την υποβολή υπομνήματος στο υπουργείο Εργασίας (9/3) και και την συνάντηση με τον Γ.Γ. Ανδρέα Νεφελούηδη, το ΔΣ και μέλη του σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής "ο Βύρων", συναντήθηκαν την Δευτέρα 16/3 με τον Δημοσθένη Παπασταμόπουλο διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα όσα αναφέρθηκαν στο υπόμνημα. Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εργασίας δήλωσε ότι το υπουργείο θα βρίσκεται σε επικοινωνία με το σωματείο και δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς σε ερωτήματα που τέθηκαν αναφορικά με την ύπαρξη και λειτουργία του ψευδοσωματείου στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τους μεσαιωνικούς όρους εργασίας που η εργοδοσία έχει επιβάλει και έχουν επεκταθεί και στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. 

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το ζήτημα του παράνομου χαρακτήρα του "ιδιωτικού συμφωνητικού" που οι εργοδότες εμφανίζουν ως συλλογική σύμβαση εργασίας που καθορίζει μεικτό ωρομίσθιο 3,52 ευρώ και ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος υποσχέθηκε ότι το θέμα θα διερευνηθεί. Επιπλέον τέθηκαν τα ζητήματα της υποαπασχόλησης, της ανεργίας που ταλανίζει τον κλάδο, καθώς και του ταμείου ανεργίας και προέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργού Εργασίας υποστήριξε ότι η διάλυση του εργοδοτικού σωματείου πρέπει να είναι μέλημα του εργατικού κινήματος. 

Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εργασίας πρότεινε στο σωματείο μας  να υποβάλει αίτημα για την σύγκληση της τριμερούς επιτροπής του υπουργείου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου