Χρήσιμα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλικό Ινστιτούτο τέλος για την Θεσσαλονίκη - οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία

Το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης κλείνει μετά από 51 χρόνια και ως απόρροια οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του μένουν ξεκρέμαστοι.
Παρουσιάζεται ως ο χώρος μόρφωσης χιλιάδων ανθρώπων που με όχημά τους τη γλώσσα και τις γνώσεις πολιτισμού που έλαβαν εκεί βρέθηκαν στα πανεπιστήμια της γείτονος εδώ και μισό αιώνα αλλά η Ιταλική κυβέρνηση μέσα στη λαίλαπα της κρίσης σβήνει αυτά τα χνάρια με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο του επαναπροσανατολισμού του που έχει προκαλέσει κι άλλα κλεισίματα Ιταλικών ινστιτούτων, προξενείων και πρεσβειών σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την Ασία, με νέα πρεσβεία στο Τουρκμενιστάν, αλλά και πρεσβείες στο Βιετνάμ και στην Κίνα. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κλείσιμο θα γίνει όσο μπορεί πιο «αναίμακτα» και οι εργαζόμενοι θα τύχουν καλής μεταχείρισης οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ήδη έρθει από το Ινστιτούτο της Κοπεγχάγης ενώ και στη Θεσσαλονίκη καθηγητές ιταλικής φιλολογίας προχωρούν σε διαμαρτυρία το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου 2014 (2-4 μ.μ.) έξω από τον χώρο του Ινστιτούτου στην οδό Αλ. Φλέμιγκ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου