Χρήσιμα

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το ιδιωτικό Σχολείο και την Ανάπτυξη (14.2.1014)


Την Παρασκευή, 14 Φλεβάρη στις 4.30 μμ μέλη της ΕΝΠΡΩ και της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ), των δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων", συμμετείχαν μαζί με συναδέλφους όλων των σωματείων ιδιωτικής εκπαίδευσης, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από την έδρα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας 22, όπου διεξαγόταν το Α' Πανελλήνιο Συνέδριο (13-15/2) που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (Σ.Ι.Ε.Ι.Ε.) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα Ιδιωτικό Σχολείο και Ανάπτυξη. 

Για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών προκειμένου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της παιδείας στους ιδιώτες, να καταγγείλουν τις αυθαίρετες απολύσεις, τις μεθοδεύσεις διάλυσης εργασιακών σχέσεων και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. 

Αν και επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία, κατέφθασαν διμοιρίες ΜΑΤ και πάνοπλων αστυνομικών που περικύκλωσαν και προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Ο λόγος αυτής της υπερβολικής αστυνομικής επιχείρησης ήταν παρουσία των καλεσμένων και συμμετεχόντων στο συνέδριο. Μεταξύ αυτών ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, ο Αρβανιτόπουλος, ο Κεδίκογλου, ο υπουργός ανάπτυξης Χατζηδάκης, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Ρακιντζής και άλλοι πολλοί παράγοντες του συστήματος που διαλύουν τη χώρα. Μέχρι και ο Τζήμερος έσπευσε να συμμετάσχει!

Οι διοργανωτές και η αστυνομία δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΟΙΕΛΕ να παρέμβουν και να κάνουν την ανακοίνωσή, ούτε καν να επιδώσουν εγγράφως την καταγγελία τους.  Η ΕΝΠΡΩ έχει επανειλημμένα δημοσιεύσει τις θέσεις της στηλιτεύοντας τη στάση των πλειοψηφικών παρατάξεων της ΟΙΕΛΕ απέναντι στο σύλλογό μας τον Βύρωνα και στον κλάδο των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών και έχει καταδείξει τις ευθύνες τους, έχει καταγγείλει και θα συνεχίσει να καταγγέλλει τις στρατηγικές των εργοδοτών-ιδιοκτητών που διέλυσαν κάθε εργασιακό κεκτημένο και κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας,

Η ΕΝΠΡΩ πιστεύει ότι η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με δράσεις διεκδίκησης, παρέμβασης, ενημέρωσης όπου και όποτε χρειαστεί ενωτικά και αλληλέγγυα.    
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου