Χρήσιμα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΕΜΠΤΗ 10/5: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ



Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας   στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, ημέρα διαπραγμάτευσης των όρων της νέας πανελλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με το προεδρείο της εργοδοτικής ένωσης ΟΕΦΕ. Η ημερομηνία διαπραγμάτευσης ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά από την εργοδοσία σήμερα Τρίτη, 8/5.

Οι εργοδότες της ΟΕΦΕ από 23/3/2012 έχουν καταγγείλει μονομερώς την Διαιτητική Απόφαση 42/2010 ζητώντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, α) τον επαναπροσδιορισμό των βασικών μισθών, β) επαναπροσδιορισμό επιδομάτων που προβλέπονται από την καταγγελλόμενη ΔΑ και προηγούμενες ΣΣΕ και ΔΑ επί των βασικών μισθών, γ) νέο καθορισμό κριτηρίων χορήγησης επιδομάτων, δ) εξορθολογισμό και εξάλειψη περιττών αντιπαραγωγικών και παρωχημένων ρυθμίσεων της ΔΑ και προηγούμενων ΣΣΕ ή ΔΑ στην οποία αυτή άμεσα ή έμμεσα παρέπεμπε.
Ο ΣΕΦΚ στην ανακοίνωσή του καλεί σε απεργία και κινητοποίηση στο χώρο διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες, στο ξενοδοχείο Imperial, Αχιλλέως και Μεγάλου Αλεξάνδρου πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο (στάση Μετρό), στις 10.00πμ και υπογραμμίζει «με τη δύναμη του εργατικού κινήματος, να τσακίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Απαιτούμε την υπογραφή ΣΣΕ που όχι μόνο δεν θα έχει καμία βλαπτική μεταβολή αλλά και θα προβλέπει για τους καθηγητές στα φροντιστήρια συμβάσεις αορίστου χρόνου».
Το σωματείο μας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - «Βύρωνας»καλεί τα μέλη του που εργάζονται σε φροντιστήρια ΜΕ να συμμετέχουν στην απεργία και την απεργιακή κινητοποίηση εκεί που θα γίνει η συνάντηση με τους εργοδότες και δηλώνει ότι αγωνίζεται για ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Παλεύει ανυποχώρητα για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές, δεν δέχεται καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων και καλεί τους συναδέλφους να μην υποχωρήσουν στην τρομοκρατία των φροντιστηριούχων.
Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του «Βύρωνα» ως έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στηρίζει την απεργία και θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/5 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 10.00πμ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IMPERIAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου