Χρήσιμα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

1: Ευχές για Καλή χρονιά

3: Συμμετοχή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης (υπουργείο Εργασίας) για την τριμερή συνάντηση των χαλυβουργών και ανακοίνωση με τίτλο ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ!

8: Διαμαρτυρία για την άρνηση του Δήμου Νέας Σμύρνης να παραχωρήσει αίθουσες σε σχολεία της περιοχής για τη διενέργεια δωρεάν μαθημάτων από μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) μέσης εκπαίδευσης σε παιδιά ανέργων, χαμηλόμισθων και υποαπασχολούμενων του Δήμου.

10: Πρόσκληση στην πρώτη Γενική Συνέλευση του έτους την Κυριακή 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 10:00 πμ για ζητήματα κρίσιμα για τον κλάδο και τη συμμετοχή στην Παννατική απεργία της 17ης Ιανουαρίου.

13:Πάρτυ της ΕΝΠΡΩ

15: ΓΣ "ΒΥΡΩΝΑ": Κατάθεση προτάσεων για ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ συμμετοχής στην Παννατική απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης Γενάρη, ΑΜΕΣΗΣ προσχώρησης του Συλλόγου μας στη Διαιτητική Απόφαση 5/2011 που ισχύει για τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια όλης της χώρας (Πράξη Κατάθεσης Υπ. Εργασίας: 3/14.2.2011) και διασφαλίζει, αυτήν την στιγμή, στο ελάχιστο τις κατακτήσεις του κλάδου των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών, κίνησης ΑΜΕΣΑ όλων των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου να ανασταλούν οι ισχύουσες στην Αττική «μαϊμού» ΣΣΕ που υπαγορεύουν εργοδοτικά συμφέροντα στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια της Αττικής και εκκίνησης διαδικασίας υπογραφής ΣΣΕ από το σωματείο μας με ενδεχόμενη προσφυγή στην διαιτησία, πρόσκλησης σε σύσκεψη και ανοικτή συζήτηση στο ΕΚΑ όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης ώστε να ληφθούν αποφάσεις συντονισμού για συλλογική και κοινή δράση απέναντι στο εργοδοτικό σωματείο εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια της Αττικής αλλά και στην γενικότερη επίθεση που δέχεται ο κλάδος της ιδιωτικής εκπαίδευσης από κυβέρνηση και εργοδοσία και παράστασης διαμαρτυρίας και συμβολικής κατάληψης της έδρας της εργοδοσίας άπαξ της καταγγελίας της στημένης ΣΣΕ σε ημερομηνία που θα αποφασίσει το Δ.Σ. Ψήφισμα αλληλεγγύης για την απόλυση του συναδέλφου δασκάλου Νίκου Βουρδουμπά, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.

17: Συμμετοχή στην Παννατική απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης Γενάρη μαζί με τους χαλυβουργούς.

21: Συμμετοχή σε Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: "Τα εργατικά δικαιώματα την εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Η μάχη ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το άρ. 37" στο Πολυτεχνείο.

21: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΑΕ όπου διεξαγόταν η ημερίδα «Hi - Tech, Bye Teacher?» που διοργάνωσε το Quality in Language Services (QLS) με κείμενο με τίτλο ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜE Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.

21: Μέλος της ΕνΠρω, στην ημερίδα "Προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων Ισπανικής Φιλολογίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και δυνατότητες συνέχισης σπουδών" που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Φοιτητών της Ισπανικής Φιλολογίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις συνθήκες εργασίας στα κέντρα ξένων γλωσσών.

22: Πρόσκληση σε σύσκεψη την Κυριακή, 22 Γενάρη στις 6 μ.μ. με θέμα
ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.

24: Ένα επίκαιρο κείμενο για τους αδιάφορους από τον Αντόνιο Γκράμσι στο μπλογκ της ΕΝΠΡΩ.

29: Πρόσκληση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», την Κυριακή 29/1/2012, ώρα 10:00 π.μ για απεργία στις αρχές του Φλεβάρη, το κρίσιμο ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του κλάδου και την επίθεση των εργοδοτών που με αγωγές θέλουν να θέσουν σε δικαστική ομηρεία το σωματείο μας και να ακυρώσουν τις αποφάσεις της από 27/11/2011 εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και τις εκλογές του σωματείου (11, 12 & 18/12/2011) που σύμφωνα με τα αποτελέσματα το καθιστούν ως την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου