Χρήσιμα

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Οι εργοδότες, μαζί με τον άλλο τους εαυτό, το ψευδο-«Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής», το οποίο συστήθηκε κατά γενική ομολογία από τέκνα, συζύγους και άλλους συγγενείς εργοδοτών, κάνουν εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χρησιμοποιούν χουντικές μεθόδους με αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες λίστες παραπλανημένων και τρομοκρατημένων εργαζομένων, σέρνουν στα δικαστήρια αληθινούς εκπροσώπους εργαζομένων σε κέντρα ξένων γλωσσών προκειμένου να νοθεύσουν τη γνήσια αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου. Ταυτόχρονα έχουν υπονομεύσει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας πριν ακόμα το μνημόνιο σκιάσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, ώστε να επιβάλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στον ευαίσθητο χώρο της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, όπου εργάζονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και φοιτούν χιλιάδες σπουδαστές λαϊκών κυρίως οικογενειών.
Εκείνοι που κήρυξαν πόλεμο σε εμάς, τους εκπαιδευτικούς, εκείνοι που υπονομεύουν τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, υποβαθμίζοντάς μας σε υποζύγια που οφείλουν να υπομένουν αγόγγυστα τη μοίρα τους, έχουν απύθμενο θράσος. Στις διαφημίσεις τους υπόσχονται "ένα μαγικό ταξίδι στη Γνώση" και σήμερα οργανώνουν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο συνέδριο και έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου με θέμα: «Οι άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».
Εκείνοι που απροκάλυπτα μειώνουν στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών σε ποσοστό που στο τέλος της τριετίας 2010-2013 να φτάνει το 60-70%, σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας και Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας. Εκείνοι που ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση (για τις προβλεπόμενες τουλάχιστον 18 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα), που καταργούν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, εκείνοι που υπερδιπλασιάζουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, μην αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των 8-9 μηνιαίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου από έτος σε έτος, εκείνοι που καταργούν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και αίρουν ρυθμίσεις που προστάτευαν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη ανακαλύπτουν σήμερα… «άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».
Είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso, της γνωστής διαφήμισης των «πολιτιστικών σκουπιδιών», όπου ο «Sakis» παρουσιάζει τη Eurovision... και όλα τα κράτη δίνουν το πολύτιμο 12αρι στα φροντιστήρια Europalso, όπου παιδάκια σε κατάσταση έκστασης και αλλοφροσύνης φωνάζουν και τσιρίζουν ανεμίζοντας σημαιάκια Europalso… και της επίσης «επιτυχημένης» καμπάνιας με τον τηλεοπτικό star Ευαγγελάτο, ο οποίος, στο πνεύμα της τηλεοπτικής του εκπομπής «Αποδείξεις», διαβεβαιώνει με εκατό κιλά make-up και ύφος Ηρακλή Πουαρώ σε διαφημιστικό σποτ ότι τα φροντιστήρια Europalso παρέχουν δήθεν αποδείξεις για την ποιότητα σπουδών. Είναι οι σημερινοί εκπρόσωποι εργοδοτών που, για να υποκρύψουν την πραγματικότητα, διαφημίζουν και εφευρίσκουν «άλλες διαστάσεις» των επισφαλώς εργαζομένων.
Περισσεύει το θράσος όλων εκείνων που με τις «παρεμβάσεις των νομικών κ.κ. Αλ. Λυκουρέζου και Δημ. Βερβεσού» (περιοδικό Εuropalso news, Μάρτιος 2010, σελ. 6), και με συμμάχους τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν με το στανιό να επιβάλουν στα 2.050 κέντρα ξένων γλωσσών του ν. Αττικής (σε σύνολο 7.150 σε ολόκληρη την Ελλάδα) συνθήκες εργασίας και μισθούς Κίνας πριν ακόμα την έλευση του Μνημονίου στη χώρα μας…, ενώ εφευρίσκουν τις «άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».
Το μοναδικό μέλημα των «μεγαλοφροντιστηριούχων» και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους είναι το όλο και μεγαλύτερο κέρδος. Έχουν οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στα όρια της εξαθλίωσης, δέσμιους της εκμεταλλευτικής φύσης της εργοδοσίας και της πολιτικής του Μνημονίου. Τους ενδιαφέρει να συγκαλύπτουν τις ορέξεις και τα συμφέροντά τους, που είναι αντίθετα από εκείνα των εργαζομένων και των σπουδαστών. Στην υπεράσπιση των ατομικών συμφερόντων τους, ο σκοπός, γι’ αυτούς, αγιάζει κάθε μέσο. Αρχικά κλέβουν το ψωμί με όπλο την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση της εργασιακής ανασφάλειας των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια προστατεύουν τάχα την ποιότητα σπουδών αλλά και την ανυποψίαστη λαϊκή οικογένεια με δήθεν εκπτώσεις στα δίδακτρα και προσφορές δώρων και… προσφέρουν προς πώληση «άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».

Ωστόσο, την τιμή του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης προσπαθούν να διαφυλάξουν με προσωπικό κόστος μόνο οι πραγματικά εργαζόμενοι καθηγητές.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να σεβαστούμε όλοι μαζί το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, να αντισταθούμε και να πλαισιώσουμε το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - «Ο Βύρων» και τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες ενέργειες εκείνων των εργοδοτών που θέλουν να διευθύνουν σύγχρονα «μνημονιακά» εργασιακά κάτεργα και να επιβάλουν στην κοινωνία πρακτικές κίτρινου συνδικαλισμού. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας που φέρνει αποτελέσματα. Το αποδεικνύει η έκβαση του αγώνα των συναδέλφων της interlingua.
Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να αγωνιστούμε για συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μπορούμε και πρέπει όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας. Ενώστε τη δική σας φωνή με τη δική μας!
Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2011

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ

enotiki.vyronas@gmail.com
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com/

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΣΟΧΕΙΟ CROWNE PLAZA (ΠΡΩΗΝ HOLIDEY INN, MIΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 50) ΟΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ... "ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ"। ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟY. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου