Χρήσιμα

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΝΕΚΑ ΠAIΔΕΙΑΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)


Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777
e-mail: sefk@sefk.gr, http://www.sefk.gr/

1/7/2011
Στην αρχή της χρονιάς που μας πέρασε στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα σταματούσε την τακτική καταβολή των δεδουλευμένων και θα κατέβαλλε μισθούς, δώρα και επιδόματα με μεγάλες καθυστερήσεις.

Απέναντι στην κίνηση αυτή 23 εργαζόμενοι από 3 παραρτήματα μέσα από συνελεύσεις που πραγματοποίησαν πίεσαν την εργοδοσία με αποτέλεσμα να πληρώνονται κανονικά το μισθό τους και να καταβάλλονται τα δώρα που δικαιούνται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Ακόμα απέσπασαν οι εργαζόμενοι την υπόσχεση της εργοδοσίας ότι δεν θα υπήρχαν απολύσεις την επόμενη χρονιά.

Όμως με τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των συναδέλφων, η εργοδοσία ανακοίνωσε σε 7 από τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις συνελεύσεις ότι δεν θα τους επαναπροσλάβει την επόμενη χρονιά, ενώ σε όσους μένουν ανακοίνωσε μείωση ωρομισθίου 10% και κατάργηση των δώρων και επιδομάτων, ως προϋπόθεση για να επαναπροσληφθούν.

Ήδη οι πρώτες κινητοποιήσεις στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» έχουν φέρει αποτέλεσμα. Η συνέλευση των εργαζομένων στα «Ένεκα Παιδείας» μαζί με το σωματείο μας και την Επιτροπή Αλληλεγγύης, που απαρτίζεται από δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τοπικές κινήσεις, επέβαλαν στην εργοδοσία να δεσμευτεί ότι δε θα παραβεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, αλλά και να επαναπροσλάβει τους 4 από τους 7 απολυμένους συναδέλφους.

Οι εργοδότες, ωστόσο, εμμένουν στις εκδικητικές- συνδικαλιστικές απολύσεις 3 εργαζομένων. Η εργοδοσία μάλιστα των φροντιστηρίων έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον πρόεδρο και μία ακόμα συνάδελφο του ΣΕΦΚ σε αφισοκόλληση έξω από το φροντιστήριο της Γλυφάδας ότι "θα ψάχνουν να βρουν τα κεφάλια τους".

Ο ΣΕΦΚ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλούν αύριο, Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 8 το πρωί σε μαζική κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο «Ένεκα Παιδείας» της Γλυφάδας (Ζέππου 15).

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων που απολύθηκαν εκδικητικά για τη συνδικαλιστική τους δράση. Ο αγώνας των συναδέλφων μας, τη στιγμή που η ένωση των εργοδοτών προσπαθεί να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου μας, τη στιγμή που η «χούντα» της κυβέρνησης και της τρόικας λεηλατεί ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα και το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και τη ζωή, είναι αγώνας όλων μας.


Να είμαστε όλοι/ες στην κινητοποίηση στο "Ένεκα Παιδείας" Γλυφάδας (Ζέππου 15) τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 8 το πρωί

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου