Χρήσιμα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣ 26.6.2011

Οι αλήθειες μιας γενικής συνέλευσης

1. Η ΓΣ ήταν να γίνει για «τρέχοντα θέματα και οικονομική ενημέρωση» αλλά έγινε μόνο και μόνο για να γίνει.

2. Στη Γ.Σ. εγγράφονται, συμμετέχουν και ψηφίζουν άτομα χωρίς την έγκριση των οργάνων του σωματείου. Η ΑΣΚ(ΠΑΜΕ) απαγορεύει στην Ενωτική Πρωτοβουλία και στα μέλη της στο Δ.Σ. να προβούν σε οποιοδήποτε έλεγχο.

3. Τα μέλη της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) ανενόχλητα, εντός και εκτός ΓΣ, συστηματικά αν όχι με την προτροπή, με την ανοχή του προεδρείου υβρίζουν και απειλούν για την σωματική ακεραιότητά μέλη της μειοψηφίας που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις τους και το μόνο που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν το όπλο της κριτικής.

4. Η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) που προσέρχονται στις συνελεύσεις απέχουν συστηματικά από τους όποιους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του σωματείου.

5. Το προεδρείο ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) του ΔΣ του σωματείου όποτε αυτό κρίνει και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, υπογράφει "αποφάσεις" για λογαριασμό και των εκλεγμένων εκπροσώπων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Δ.Σ..

6. Τα μέλη της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) και ενώ οι εργαζόμενοι στα κέντρα ξένων γλωσσών βιώνουν, πολύ πριν την έλευση του μνημονίου, μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και μόλις μερικές ημέρες πριν από την πανελλαδική Απεργία αδιακρίτως και χωρίς επιχειρήματα καταφέρονται ενάντια στις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων όταν αυτές δεν «είναι» δικές τους και ενδιαφέρονται όχι αν οι εργαζόμενοι λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια αλλά σε ποιο σημείο / απεργιακό μπλοκ θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι.

7. Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) εμφανιζόμενη σε ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης http://lsxalandri.wordpress.com/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF/ ως ιδιοκτήτρια κέντρου Ξένων Γλωσσών τελικά δεν είχε διαγραφεί, όπως επίμονα διαβεβαίωνε η πρόεδρος του Δ.Σ. το σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Δεκεμβρίου 2010 και την καταγγέλλουσα ΕΝΠΡΩ, αλλά... όπως "ξεκαθάρισε" η ίδια πρόεδρος, το μέλος της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς από το σωματείο αφού πλέον είναι μισθωτή διευθύντρια σπουδών σε οικογενειακή επιχείρηση Κέντρου Ξένων Γλωσσών!

8. Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) αρνήθηκε να στηρίξει απόφαση των εργαζομένων της Interlingua που αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία και την εργοδοτική αυθαιρεσία με αποτέλεσμα να καταψηφίζει την σύσταση Επιτροπής Αλληλεγγύης που οι εργαζόμενοι θέλουν να δημιουργήσουν.

9. Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) καταψηφίζει προτάσεις αλληλεγγύης για το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ) την ώρα που αντιστέκεται δυναμικά ενάντια στην προσπάθεια υπονόμευσης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους εργοδότες.

10. Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) προσχηματικά καλεί εργοδοτικές οργανώσεις για διάλογο προκειμένου να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας για το σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης την στιγμή που στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών το σωματείο μας έχει χάσει, με δική της ευθύνη, την αντιπροσωπευτικότητα από το στημένο από τους εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso), κλαδικό ψευδο«σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής».

11. Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) από την μια καταγγέλλει σύσσωμη την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος, στην οποία συμμετέχει (!) με χαρακτηρισμούς «η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. είναι επικίνδυνη και εχθρική για τους εργαζόμενους και όταν δεν προκηρύσσει απεργία και όταν την προκηρύσσει» και από την άλλη με κόσμιο τρόπο καλεί «το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας να αποφασίσει άμεσα για την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη τακτική από μέρους της για την αντιμετώπιση του ζητήματος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του κλάδου».

12. Η ΑΣΚ -ΠΑΜΕ δεν θέτει ζητήματα που αντιμετωπίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Αρνείται να συμμετάσχει σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ενάντια σε εργοδοτικές οργώσεις που στήνουν δήθεν εργατικά σωματεία και όταν αναγκάζεται να λάβει μέρος μετά από πίεση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, το προεδρείο του Δ.Σ. που διαθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας δεν ενημερώνει όλα τα μέλη του σωματείου.

13. Η εφημερίδα του σωματείου δεν φτάνει στα μέλη του. Συγγράφεται, τυπώνεται χωρίς να συγκαλείται η συντακτική επιτροπή. Στο σωματείο δεν συνεδριάζει καμιά από τις επιτροπές που έχουν συγκληθεί. Δεν ενημερώνονται όλα τα μέλη του.

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου