Χρήσιμα

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο και την γενική γραμματέα του ψευδο-«σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής»

Ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο και την γενική γραμματέα του ψευδο-«σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής» Άρτεμη Κυπριώτου και Ευγενία Φουρναράκη

Αθήνα, 10 Ιανουάριου 2011

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τέκνα, θυγατέρες, σύζυγοι και λοιποί συγγενείς της εργοδοσίας, εν ολίγοις άτομα που εξυπηρετούν εργοδοτικά συμφέροντα, έχοντας εξασφαλίσει την νομική υποστήριξη του συνδικαλιστή σημερινού αντιπροέδρου του Δ.Σ.Α. Δ. Βερβεσού και τις ευλογίες των κυβερνήσεων του δικομματισμού, έστησαν το σωματείο σας το 2004.
Επίσης είναι γνωστός σε όλο το κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ο πρωταγωνιστικός σας ρόλος προκειμένου το «σωματείο» σας, σε αγαστή συνεργασία με τους εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) αλλά και την σύμπραξη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΥ Δήμων Αττικής και Επαρχιών και του Συλλόγου Φροντιστών Ξένων Γλωσσών Σωματείου ΟΜΗΡΟΣ και Ανεξαρτήτων, να μειώσει κατακόρυφα τις αποδοχές και να καταργήσει τις όποιες κατακτήσεις των καθηγητών στα 2.500 περίπου Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νομού Αττικής.

Μολονότι ο εργοδοτικός ρόλος του ψευδο-σωματείου σας έχει καταγγελθεί τόσο από ιστορικά σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, πραγματικούς εκπροσώπους των καθηγητών, όπως του «ΒΥΡΩΝΑ», του ΣΕΦΚ, του ΣΕΦΙΕ, της ΟΙΕΛΕ αλλά και πολλών άλλων ανεξάρτητων πρωτοβάθμιων εργατικών συνδικάτων και ομοσπονδιών, προσπαθείτε να παρουσιάζεστε σαν δήθεν εκπρόσωποι εργαζομένων. Εν κρυπτώ, μακριά από τους πραγματικά εργαζόμενους, υπογράψατε με τον άλλο σας εαυτό -τους εργοδότες- νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αποικιακού χαρακτήρα με τριετή διάρκεια.

Κανένας πραγματικός συνάδελφος δεν θα υπέγραφε συλλογικές συμβάσεις εργασίας προκειμένου να μειωθούν σε ποσοστό που φτάνει το 50% οι ήδη πενιχρές αμοιβές του κλάδου μας. Κανένας πραγματικός συνάδελφος δεν θα έβαζε την υπογραφή του προκειμένου να καταργηθεί ο μηνιαίος μισθός των καθηγητών και να εδραιωθεί ως μοναδική μορφή απασχόλησης η ωρομίσθια σκλαβιά. Κανένας πραγματικός συνάδελφος δεν θα έβαζε την υπογραφή του προκειμένου οι συνάδελφοί του να μην πληρώνονται για τις ημέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα που τα φροντιστήρια είναι κλειστά με εντολή του υπουργείου Παιδείας. Κανένας πραγματικός συνάδελφος της επισφάλειας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών δεν θα υπέγραφε προκειμένου να καταστρατηγηθούν τα επιδόματα πολυετίας και να καταργηθούν τελείως τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών. Κανένας πραγματικός εργαζόμενος δεν θα υποθήκευε το επαγγελματικό του μέλλον υπογράφοντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας απευθείας με τους εργοδότες με μικτή ωρομίσθια αμοιβή 8,50 Ε για το τρέχον σχολικό έτος, 8,75 Ε για το 2013 και τον κατασφαγιασμό όλων των θεσμικών μας κατακτήσεων. Κανένας πραγματικός εργαζόμενος δεν θα υποβάθμιζε τον παιδαγωγικό ρόλο των συναδέλφων του.

Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι να σταματήσουμε όσους οργανώνουν δήθεν αρχαιρεσίες που θυμίζουν χουντικές μεθόδους με μοναδικό στόχο να υφαρπάξουν την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου και να κουμαντάρουν τη ζωή μας.

Με την ευκαιρία της επανέναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε γονείς, μαθητές και πραγματικούς συναδέλφους μας. Καλούμε προσωπικά κάθε συνάδελφο να ενώσει τη δική του φωνή με τη δική μας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του κλάδου μας που τόσο έχει πληγεί από τους πιστούς στις επιταγές μιας κατάπτυστης κυβέρνησης που ξεπουλάει τα πάντα και ενός Μνημονίου που καταστρέφει το μέλλον μας.

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρωνας»

e-mail: enotiki.vyronas@gmail.com enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου