Χρήσιμα

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Βήματα προς το... Ταμείο Ανεργίας της γειτονιάς σου!

Συνάδελφε, μην ξεχάσεις!

Όταν λήξει η σύμβασή σου με το φροντιστήριο όπου εργάζεσαι (και που ιδέα δεν έχεις αν θα σε ξαναπροσλάβει τον Σεπτέμβρη!)

1. Πάρε τη βεβαίωση της λήξης της σύμβασης από τον εργοδότη σου
2. Πάρε από αυτόν και βεβαίωση καταβολής όλων των εισφορών στο ΙΚΑ, όπου θα φαίνεται ότι καλύπτεσαι μέχρι και την τελευταία μέρα της λήξης της σύμβασής σου
3. Πήγαινε στο ΙΚΑ της έδρας του εργοδότη σου και πάρε βεβαίωση ενσήμων για ολόκληρο το τελευταίο έτος και μη φύγεις αν δεν σου σφραγίσουν και τη βεβαίωση του εργοδότη (βλ. 2)
4. Πήγαινε στους συμβούλους εργασίας του ΟΑΕΔ της περιοχής σου μαζί με την ταυτότητά σου, το βιβλιάριο υγείας σου, τα παραπάνω χαρτιά, έναν λογαριασμό από ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ) όπου αναγράφεται η διεύθυνσή σου και το αντίγραφο της φορολογικής σου δήλωσης (ή το εκκαθαριστικό της προηγούμενης αν δεν έχεις έσοδα και από αλλού) για να βγάλεις κάρτα ανεργίας
5. Πήγαινε στην υπηρεσία των ελεγκτών του ΟΑΕΔ της περιοχής σου (σε κάποιες περιοχές οι δύο υπηρεσίες -σύμβουλοι και έλεγχος- είναι σε διαφορετικά κτίρια), κατάθεσε τα χαρτιά σου μαζί με αντίγραφο της πρώτης σελίδας ατομικού σου βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας και … καλή τύχη!

Για τον υπολογισμό… http://www.oaed.gr/Pages/SN_84.pg
Επισημαίνουμε ότι ο συνάδελφος που λαμβάνει για συνεχή φορά το επίδομα - δηλαδή έχει επιδοτηθεί την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο θα πρέπει να έχει 125 ένσημα κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύμβασης (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες της τελευταίας σύμβασης)


Αν τα ξεχάσεις... εδώ είμαστε για λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου