Χρήσιμα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!



 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΤΡΙΤΗ 15/11, 17:30, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17/11, 15:00 ΣΤΑΔΙΟΥ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Συνάδελφοι,


Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Δ5/5500/83 (ΦΕΚ 652, τ.Β της 16-11-1983), η 17η Νοεμβρίου αποτελεί αργία για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Ως εκ τούτου, δεν υποχρεούμαστε να εργαστούμε, αλλά δικαιούμαστε να πληρωθούμε σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμά μας, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνει και το πρόσφατο ψηφισμένο νομοσχέδιο 4415/2016 (άρθρο 30, παρ. 2) του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και η εφαρμοστική εγκύκλιος 41919/909 του Υπουργείου Εργασίας. Κανένας εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να μας υποχρεώσει να δουλέψουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά μας μέσα σε κάθε φροντιστήριο και να μας ενημερώνουν σε περίπτωση που οι εργοδότες τους αναγκάσουν να δουλέψουν ή δεν τους πληρώσουν την αργία ως κανονική εργάσιμη.


Η 43η επέτειος της εξέγερσης ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία συνοδεύεται από την επίσκεψη, εν μέσω του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, του (πρώην πλέον) προέδρου Ομπάμα, που επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της διάλυσης της Συρίας και του πολέμου δια αντιπροσώπων που διεξάγεται με τη Ρωσία, με την κυβέρνηση να επαίρεται ότι θα συζητηθούν τα θέματα του χρέους και των προσφύγων. 


Συνδικαλιστικοί φορείς, πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις έχουν καλέσει για σήμερα Τρίτη 15/11 αντιιμπεριαλιστικές-αντιπολεμικές διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Ομπάμα. Ακολουθώντας πιστά τον δεξιό προκάτοχό της που κατά τις επισκέψεις Μέρκελ-Σόιμπλε απαγόρευε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και θυροκολλούσε τις απαγορεύσεις σε γραφεία οργανώσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε διά μέσου της ΓΑΔΑ ότι απαγορεύει την Τρίτη και την Τετάρτη κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα που οργανώνεται από σωματεία, οργανώσεις και εκπαιδευτικούς συλλόγους και αντίστοιχα τις θυροκόλλησε. Στην χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση διαβάζουμε ότι οι συμμετέχοντες θα διώκονται για παράβαση καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και τη διατάραξη της κοινωνικοικονομικής ζωής της πόλης. Και όλα αυτά δύο μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, έτσι, για να έχουμε μία καλύτερη ιδέα για το πώς ήταν η ζωή το ’60 και το ’70. Σαν να μπήκαμε σε μία χρονομηχανή.


Δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι όταν ο Τσίπρας δήλωνε το 2014 ότι το κράτος θα έχει συνέχεια, τελικά κράτησε το λόγο του. Η «Πρώτη Φορά Αριστερά» συνεχίζει περήφανα το έργο της Νέας Δημοκρατίας που απαγόρευε πορείες και μιλούσε για διαταραχή της ζωής της Αθήνας, επενδύοντας στην τρομολαγνεία. 43 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο το κράτος έχει συνέχεια. Και αν τότε στις εξορίες και στις φυλακές ήταν οι κομμουνιστές, σήμερα η κυβέρνηση φυλακίζει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστες και πρόσφυγες κυνηγημένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Απαγορεύει δημόσιες συναθροίσεις. Ετοιμάζει τη ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου που φιλοδοξούσε να περάσει η Νέα Δημοκρατία για τον περιορισμό της δράσης των εργατικών σωματείων και της κήρυξης απεργιών. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για να σπάσουν οι αστυνομικές απαγορεύσεις, να αντισταθούμε στην προσπάθεια του κράτους να μας εκφοβίσει μπροστά στο επικείμενο πέρασμα νέων μέτρων μείωσης των μισθών. Θυμόμαστε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου