Χρήσιμα

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΦΚ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης, τη Δευτέρα 28 Μάρτη, στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου πρόκειται να επανασυζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου «Πρίσμα» Βασίλειος Γκούμας, με την οποία απαιτούσε να απαγορευτεί στο εργατικό σωματείο, στην απολυμένη πρόεδρο του και σε άλλα μέλη του ΔΣ η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων έξω από το φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 1 μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο και για κάθε παραβίαση της εκδοθησόμενης απόφασης…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συνάδελφος είχε απολυθεί στις 9/5/2014 επειδή προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να της καταβληθούν οφειλόμενες αποδοχές περίπου 2 ετών. Η απαίτηση του εργοδότη να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ώστε να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από το φροντιστήριο απορρίφθηκε στις 7/10/2014, ενώ η κύρια υπόθεση εκδικάστηκε στις 5/11/2014, χωρίς να εκδοθεί απόφαση για 17 μήνες.

Στο μεταξύ, στις 14/1/2016, εκδόθηκε η απόφαση 147/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με την αγωγή της απολυμένης κατά της εργοδοσίας με την οποία ζητούσε την επαναπρόσληψή της. Η προσωρινά εκτελεστή απόφαση δικαιώνει απολύτως την εργαζόμενη αφού αναγνωρίζει ως άκυρη την από 9/5/2014 καταγγελία της σύμβασης εργασίας, απειλεί με χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης του εργοδότη να συμμορφωθεί προς την απόφαση και τον υποχρεώνει να καταβάλει στην συνάδελφο το ποσό των 2.977,44 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, το οποίο αφορά μισθούς υπερημερίας, καθώς και αποκατάσταση ηθικής βλάβης. Επιπλέον, δέχεται την πρόσθετη παρέμβαση του ΣΕΦΚ και επιβάλει σε βάρος του εργοδότη τη δικαστική δαπάνη όχι μόνο της συναδέλφου (250 ευρώ), αλλά του σωματείου (140) ευρώ.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΦΚ ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πρίσμα», αν και έχουν περάσει 18 μήνες από την τελευταία συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΣΕΦΚ έξω από το φροντιστήριο, στις 21/1/2016 κατέθεσε δικόγραφο σχετικά με την επανασυζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή 7 μέρες μετά την έκδοση της απόφασης για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου, προκειμένου να επιδιώξει το δικαστήριο στις 28/3/2016 να εκδώσει μία προληπτικού και φρονηματικού χαρακτήρα δικαστική απόφαση για την απαγόρευση συγκεντρώσεων και, ταυτόχρονα, συνιστά συνέχιση της αδιάλλακτης στάσης του να μην επαναπροσλάβει τη συνάδελφο.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης, τη Δευτέρα 28 Μάρτη, στις 9.00 π.μ. ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, τις εκδικητικές συνδικαλιστικές διώξεις και την ποινικοποίηση της εργατικής διεκδίκησης.

Εδώ η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΦΚ με το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης και του αγωνιστικού καλέσματος.

Προσθήκη 28/3: Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 9.00μμ, η εκδίκαση της απόπειρας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου