Χρήσιμα

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, η αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή και τους συνέλαβε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσαν οι ιταλικές αρχές. Αιτία η προσαγωγή τους στο Μιλάνο στις 2/5/2015 μία μέρα μετά την Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση. Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, οι ιταλικές αρχές απαιτούν την έκδοση τους στην Ιταλία.

Αυτή η διακρατική συνεργασία των ελληνικών και ιταλικών αστυνομικο-δικαστικών μηχανισμών ως στόχο έχει την εμπέδωση του δόγματος τάξης, ασφάλειας και αστυνομοκρατίας σε πανευρωπαικό – και εν συνεχεία σε παγκόσμιο – επίπεδο και τη συγκρότηση μίας νέας δυτικής «Ιερής Συμμαχίας» ενάντια σε όποιον αγωνίζεται σε οποιαδήποτε γωνιά της Ευρώπης. Μετά και από τις ένοπλες επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι μυστικές υπηρεσίες θα τις χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για την αύξηση των παρακολουθήσεων και της παρουσίας αστυνομίας-στρατού στους δρόμους με παράλληλη εκχώρηση υπερεξουσιών στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την κήρυξη έκτακτης ανάγκης όταν τα κράτη θα νιώθουν ότι απειλούνται, καθώς και το τσουβάλιασμα κινημάτων και διαφόρων ομάδων ανθρώπων ως «υπόπτων» ή «τρομοκρατών». Γι’ αυτό και η υπόθεση των 5 συλληφθέντων μας αφορά όλους, γιατί το επερχόμενο κατασταλτικό πλαίσιο θα στοχοποιήσει ξεκάθαρα τους αγώνες ενάντια στην αντεργατική πολιτική, να αποτρέψει τις κοινές κινητοποιήσεις ντόπιων-μεταναστών και τη διεθνή αλληλεγγύη, να τρομοκρατήσει όλη την κοινωνία.

Το ελληνικό κράτος έχει ήδη δώσει τέτοια σημεία γραφής «αγαστής συνεργασίας» με την Ευρώπη στην υπόθεση της έκδοσης Τούρκων αγωνιστών σε Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία (βλ. http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/2015/05/blog-post_31.html). Είναι σαφές ότι οι δεσμεύσεις του Τσίπρα και της κυβέρνησης για απαρέγκλιτη συνέχιση του μνημονιακού πλαισίου που απαιτεί η ΕΕ θα εφαρμοστεί πέρα από το οικονομικό-εργασιακό πεδίο και στο πεδίο της καταστολής και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε αυτή τη μεθόδευση των ελληνικών και ιταλικών αρχών. Συμπαραστεκόμαστε στους 5 αγωνιστές και απαιτούμε άρση κάθε διαδικασίας έκδοσης τους στην Ιταλία και κάθε δίωξης. Μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα σωματεία και συλλογικότητες να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να σταματήσουμε την καταστολή, την αστυνομοκρατία και τη φασιστικοποίηση.

Να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες:

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας
Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo


Εδώ σχετική ανακοίνωση του ΣΕΦΚ http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/11/5_93.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου