Χρήσιμα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3/12

ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε συνεννόηση με όλες τις αστικές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων), επιδιώκοντας τη συναίνεση των εργαζομένων για συνεχιστούν τα αντεργατικά μέτρα. Στόχος τους, να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του ασφαλιστικού, των παροχών υγείας και των συντάξεων. Με το νέο προϋπολογισμό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, θα επικυρωθεί η μνημονιακή σύμπλευση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, με τις μειώσεις στις παροχές και τη φοροεπιδρομή. Το νέο ασφαλιστικό σύστημα που σχεδιάζεται βασίζεται στην αντίληψη "παίρνεις ότι πληρώνεις" ώστε να νομιμοποιηθούν τα ψίχουλα στις συντάξεις και στις υπηρεσίες υγείας.

Όπως για όλους τους εργαζόμενους, έτσι και για τον κλάδο μας που μαστίζεται από την υποαπασχόληση, την ελαστική ολιγόωρη εργασία και ανασφαλιστική, στα πλαίσια των μισθών πείνας, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, της μαύρης εργασίας και των ανύπαρκτων ενσήμων που μας βάζουν τα αφεντικά μας, το νέο ασφαλιστικό δόγμα θα σημάνει αποκλεισμό της πλειοψηφίας όλων όσων εργαζόμαστε από τη στοιχειώδη περίθαλψη, ενώ θα δουλεύουμε μέχρι τα 67 μας μέσα σε τάξεις. Η κυβέρνηση εξυπηρετεί πλήρως το πέρασμα πόρων από το δημόσιο σύστημα υγείας στους μεγαλέμπορους επιχειρηματίες των ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και ασφαλιστικών εταιρειών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση οδηγεί σε ξεσπίτωμα συμπολιτών μας με τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας προς όφελος των τραπεζών. 

Μετά τη μαζική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, πρέπει να πάρουμε την κήρυξη της νέας 24ωρης πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στα χέρια μας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που δεν κάνει το παραμικρό για να την προετοιμάσει επιτυχώς. 

Οι προσωρινές ατομικές καβάτζες όταν υπάρχουν δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της επιβίωσής μας μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης. Για αυτό να προτάξουμε τώρα τις συλλογικές μας ανάγκες μας εργαζόμενοι, να μην φοβηθούμε μπροστά στις απειλές των εργοδοτών, να απεργήσουμε για να διεκδικήσουμε μία ζωή με αξιοπρέπεια. Μέσα στους χώρους δουλειάς να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους εργασίας. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το όπλο μας!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο Μουσείο, Πατησίων με Στουρνάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου