Χρήσιμα

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/1: ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Τη Παρασκευή 9/1, κτήριο 13, αίθουσα 3, δικαστήρια της πρώην σχολή Ευελπίδων, ώρα 9πμ εκδικάζονται οι εργοδοτικές προσφυγές κατά του σωματείου μας, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων"οι εργοδοτική ένωση Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso και το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής που έχουν συστήσει εργοδοτικά συμφέροντα, προκειμένου να "θωρακίσουν" το μεικτό εξευτελιστικό ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ και με νομικίστικα τεχνάσματα να παρεμποδίσουν  την υπογραφή ικανοποιητικής για τους εργαζόμενους γνήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας.  Να είμαστε όλοι εκεί. Να σταματήσει η παρέμβαση του κράτους και των δικαστών του στην λειτουργία του εργατικού κινήματος (εκλογές σωματείων και έλεγχο των μητρώων μελών του, έκδοση εισαγγελικών παραγγελιών, απαγόρευση κινητοποιήσεων, νομιμοποίησης του "κίτρινου" και εργοδοτικού συνδικαλισμού).

Συντελεστές του συνδικαλιστικού πραξικοπήματος στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι εκείνοι που προσπάθησαν και έφεραν μνημονιακές πολιτικές και παράνομες αντιδημοκρατικές συνδικαλιστικές πρακτικές πριν την έλευση της τρόικας στην χώρα μας, προκειμένου να επιβάλλουν μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις. Βλέπε Εδώ ψήφισμα αλληλεγγύης και καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ (8/1) και Εδώ βαρυσήμαντο ψήφισμα (7/1) αλληλεγγύης και καταγγελίας του ΣΕΦΚ.


Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο έγγραφα που αποκαλύπτουν τους πολιτικούς και νομικού-συνδικαλιστικούς κύκλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που στήριξαν/στηρίζουν τις πρακτικές εμπέδωσης κίτρινου συνδικαλισμού στην χώρας μας ενάντια στις κατακτήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων. Κατά σειρά παραθέτουμε ομόφωνο ψήφισμα του Συνεδρίου της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και δημοσίευμα του εργοδοτικού περιοδικού Europalos news (Μάρτιος 2010), το οποίο αναφέρεται σε παρέμβαση του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) στο ΔΣΑ  Δημ. Βερβεσό και του πρώην βουλευτή και πολιτευτή της  Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέζο στην ηγεσία του Υπ. Εργασίας επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας (2008), προκειμένου το "ιδιωτικό συμφωνητικό" ανάμεσα στους εργοδότες του EUROPALSO και του εαυτού τους, δηλαδή το ψευδοσωματείο των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής, κηρυχτεί υποχρεωτική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2008-2010 ώστε να υποτιμηθεί κατακόρυφα η εργασίας  των εργαζομένων και σήμερα να την κοστολογούν με το χαρτζιλίκι των 3,52 ευρώ. Ποιο αυθεντικό εργατικό σωματείο θα συνυπέγραφε την υποτίμηση της εργασίας του κλάδου αν δεν απαρτιζόταν από ανθρώπους της  εργοδοσίας; 



Για τις ημέρες αργίας των κέντρων ξένων γλωσσών

Τα όσα δε αναφέρονται στο παραπάνω εργοδοτικό άρθρο είναι ψευδή και αντιβαίνουν τόσο στην σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί αργίας Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, Αποφ. Δ5/5500/83 Υπ. Εθν. Παιδείας, ΦΕΚ 652, τ. Β της 16-11-1983, που καθορίζει ημέρες διακοπών Χριστουγέννων: από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου, Πάσχα: από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά και αργίες, όλες τις Κυριακές, τις Θρησκευτικές γιορτές των τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος, της Εθνικές επετείους της 23ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, την 17η Νοεμβρίου, Την καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου λόγω τοπικής Θρησκευτικής ή Εθνικής γιορτής και τη γιορτή της Θεοτόκου, όσο και στο από 22/12/2006, αριθμ. πρωτοκόλλου 139817/Δ5 έγγραφο του Υπ. Παιδείας που υπογράφει η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (τμήμα Γ' Φροντιστηρίων) κ. Γλυκερία Βερβέρη, καθώς και στο από 28-5-2012, αριθμ. πρωτοκόλλου 7033/291 έγγραφο για τις ημέρες διακοπών για τα κέντρα ξένων γλωσσών και αποδοχές εργαζομένων της Γενικής Διεύθυνσης Εργασίας - Διεύθυνση Ωρών Εργασίας του Υπ. Εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου