Χρήσιμα

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9/4

Κινητοποίηση με συνθήματα και πανό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της τετάρτης (9/4) από το σωματείο μας στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας έξω από το φροντιστήριο "Βαφειαδάκης" του γραμματέα της  Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδος (ΣΕΦΑ) στο Αιγάλεω

Ο εκπρόσωπος των εργοδοτών απείλησε τους εργαζόμενους ότι θα καλέσει την αστυνομία. Στη συνέχεια μέλη του ΔΣ συνομίλησαν μέσα στο φροντιστήριο με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Ο κ. Βαφειαδάκης χαρακτήρισε τη δράση του σωματείου "φασίζουσα" καθώς δήθεν στοχεύει προσωπικά τον ίδιο και την επιχείρηση του στην τοπική κοινωνία, καθιστώντας τον προσωπικά υπεύθυνο για την κατάσταση στα φροντιστήρια Μ.Ε με την κατάργηση της ΣΣΕ (βεβαίως από την εργοδοτική ένωση που ο ίδιος εκπροσωπεί), και ότι ανταυτού θα έπρεπε,  το εργατικό σωματείο μας, "ο Βύρωνας", να απευθυνθεί στο εργοδοτικό όργανο. Ισχυρίστηκε ότι είναι ο μόνος εργοδότης που καταβάλλει τα "νόμιμα" στους εργαζόμενους της επιχείρησης του και ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να υπάρχει ΣΣΕ.  Αναγκάστηκε, ωστόσο να παραδεχθεί ότι επιζητούσε σύμβαση με τεράστιες μισθολογικές μειώσεις από αυτήν δηλαδή που ίσχυε στα ΦΜΕ της Αττικής πριν την καταγγελία της το 2011, και φυσικά κομμένη και ραμμένη στα εργοδοτικά συμφέροντα. 

Τα μέλη του ΔΣ του "Βύρωνα" ανταπάντησαν σε όλα τα επιχειρήματα, ότι η ίδια η εργοδοσία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί πάνω στις αξιώσεις των εργατικών σωματείων και χαρακτήρισε το σχέδιο ΣΣΕ  ως "μη ρεαλιστικό",  ότι φασιστικό είναι να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ του είπαν ότι είναι δικαίωμα τους και καθήκον να κάνουν κινητοποίηση στο φροντιστήριο σε μέρα απεργίας για να απευθυνθούν στους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη (παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας) απεργιακή συγκέντρωση με πανό και ντουντούκα, αφισοκόλληση και πορεία στο φροντιστήριο "Ανέλιξη" στην Ηλιούπολη από τον Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και αλληλέγγυους προς ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τους απολυμένους συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να μειωθούν οι αποδοχές τους και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών. Την κινητοποίηση στήριξαν και μέλη των δύο παρατάξεων του σωματείου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου