Χρήσιμα

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

128 χρόνια μετά τον αγώνα των εργατών του Σικάγο για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο και διδάσκει. Όπως το 1886 οι εξεγερμένοι εργάτες διεκδίκησαν και κέρδισαν με τη θυσία τους για λογαριασμό όλης της εργατικής τάξης το 8ωρο, όπως το 1936 οι εργάτες της Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην απεργία ενάντια στα όπλα του κράτους, όπως το 1944 στην Καισαριανή οι κομμουνιστές πλήρωναν με τη ζωή τους τον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή, έτσι και σήμερα η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας και όλοι οι εργαζόμενοι σημαίνει ότι τα δικαιώματά μας θα κατακτηθούν μόνο με ανυποχώρητο αγώνα. 


Σήμερα το 8ωρο και η κυριακάτικη αργία αμφισβητούνται και όλες οι κινητοποιήσεις πνίγονται στα χημικά και το ξύλο. Σήμερα που τα αφεντικά απαιτούν από εμάς τους εργαζόμενους να δουλεύουμε τζάμπα για το "καλό της εθνικής οικονομίας", δηλαδή να παραδίδουμε όλο το πλούτο που παράγουμε με το μόχθο μας στις τσέπες τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που διορίζει χρησιμοποιούν ξανά το φασισμό για να συσκοτίσει τους λόγους της κρίσης και να επιτεθεί στους εργατικούς αγώνες. Σήμερα το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός για τη ζωή του γίνεται κουρελόχαρτο από τις αποφάσεις των οργάνων του κεφαλαίου ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Σήμερα τα σύννεφα του πολέμου που δημιουργούν οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης πυκνώνουν στην περιοχή μας από την Ουκρανία και τη Συρία.

Σήμερα λοιπόν είναι η ώρα όλοι οι συνάδελφοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στον εξευτελισμό που οδήγησαν τον κλάδο και την εκπαίδευση οι εργοδότες και τα τσιράκια τους με τις πλάτες του κράτους και να βάλουμε τέλος στο ψευδοσωματείο, το έκτρωμα των ψευδοσυμβάσεωνμε με το ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ και την τρομοκρατία. Να συσπειρωθούμε όλοι στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων", να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μας, να βάλουμε φραγμό στην ανεργία, τις απολύσεις και την αμφισβήτηση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι ένα έθιμο αλλά απεργία. Είναι μία μέρα για τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να δείξουν τη δύναμή τους. Οι εργοδότες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εξαναγκάσουν κανέναν εργαζόμενο να δουλέψει. Για αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους, αν οι εργοδότες απειλήσουν και εκβιάσουν ώστε να εργαστούν με πρόσχημα τις επερχόμενες εξετάσεις, να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να παρέμβουμε.

Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Να κάνουμε κάθε μέρα Πρωτομαγιά αγώνα και διεκδίκησης.

Όλοι στις 10.30 στο Μουσείο με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου