Χρήσιμα

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤIΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο πανεργατικό συλλαλητήριο, την Κυριακή, 30 Μαρτίου, στις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος. Την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο της εξαθλίωσης της εργασίας, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη διαδηλώνουμε για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Με την νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,95% διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και ανοίγουν το δρόμο για την περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων και τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Διαλύουν και τον ΟΑΕΔ με την περικοπή των εισφορών. Μετά την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων χτυπάνε τις τριετίες, τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις και τα επιδόματα που σχετίζονται με τα κατώτερα μεροκάματα. Απελευθερώνουν πλήρως τις απολύσεις και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απαλλαγούν άμεσα από τους παλαιότερους εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσουν με "φθηνότερους". Γενικεύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το δουλεμπόριο με το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων. Προχωρούν στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου με την πιλοτική εφαρμογή σε 3 τουριστικές περιοχές. Με τις ρυθμίσεις για το ψωμί, το γάλα, τα φαρμακεία, το βιβλίο, τα ταξί και τα φορτηγά καταστρέφουν την παραγωγή και ενισχύουν τις μεγάλες εταιρείες. Επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση έχει υπογράψει με την τρόικα και την απαγόρευση των απεργιών και της ανταπεργίας (λοκ αουτ) των εργοδοτών καθώς και την ουσιαστική διάλυση των εργατικών συνδικάτων.

Διαδηλώνουμε για να ανατρέψουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Με τη νέα ξαφνική αντισυνταγματική ρύθμιση απελευθερώνονται πλήρως οι απολύσεις και στην ιδιωτική εκπαίδευση.  Λαμβάνουν μέτρα ώστε η ιδιωτική εκπαίδευση να υπακούει αποκλειστικά στη ζούγκλα της αγοράς και τις ορέξεις του κάθε επιχειρηματία. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη και Πατησίων) στις 18:00 και σε πορεία στη Βουλή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου