Χρήσιμα

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 31η INTERNTIONAL PUBLISHERS EXIBITION

Την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, κατόπιν απόφασης του ΔΣ, ο σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής "Βύρων" πραγματοποίησε εξόρμηση ενημέρωσης των συναδέλφων στη φετινή 31η International Publishers Exibition που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel.  Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και συζητήσαμε με συναδέλφους τις άγριες συνθήκες εργασίας και επιβίωσης που οι πρώτες έχουν ως αποτέλεσμα.   
Μέλη της ΕΝΠΡΩ τοποθετήθηκαν στην κοινή συνέλευση των συλλόγων αποφοίτων Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γλώσσας, ενημέρωσαν  τους συναδέλφους, και τους κάλεσαν να γραφτούν στο σωματείο μας και να συμμετάσχουν τόσο στην προσεχή Γενική Συνέλευσή του (Κυριακή 6/4) όσο και στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Απριλίου. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

Οι καθηγητές στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στις αυθαιρεσίες των εργοδοτικών ενώσεων.

«Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται:
αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλω τη βούλησή μου,
θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;»
Αντόνιο Γκράμσι
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο κλάδος μας ήδη από το 2004 έγινε το πρώτο πειραματόζωο πάνω στο οποίο οι εργοδοτικές ενώσεις σε συνεργασία με τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν μεθόδους εξόντωσής μας. Το αποτέλεσμα ήταν να μας επιβάλουν να εργαζόμαστε – όσες/οι από εμάς ακόμη εργαζόμαστε -  με εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας: δεν άφησαν τίποτα όρθιο, κανένα δικαίωμα, κανένα ίχνος αναγνώρισης του εκπαιδευτικού μας έργου. Οι εργοδότες κατάφεραν να υπογράψουν ξανά στο νομό Αττικής, την αισχρή «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» με το στημένο από τους ίδιους «Σωματείο εργαζομένων στα Κ.Ξ.Γ. Αττικής», ένα σωματείο φάντασμα δίχως καμία συνδικαλιστική δράση που έχει σφετεριστεί από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων" το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ.
Η «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» – έκτρωμα ορίζει ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μικτά και δεν διασφαλίζει κανένα εργασιακό δικαίωμα!

Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι αυτή η νίκη των εργοδοτών δεν θα κρατήσει για πολύ.  Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος όλων μας. Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε ενωτικά και ανυποχώρητα με όπλο μας την αλληλεγγύη και την ταξική συνείδηση για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο που  θα θέσει εν αχρηστία την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με λύσσα τις επιταγές κεφαλαίου/Τρόικας ΕΕ -ΔΝΤ - ΕΚΤ, αδιαφορεί επιδεικτικά  για τις ανθρώπινες ζωές, στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στη «διαθεσιμότητα»-ανεργία. Κλείνει την ΕΡΤ, καταργεί εκπαιδευτικές ειδικότητες, διαλύει τη δημόσια υγεία και με θράσος μιλάει για αριθμούς που δεν βγαίνουν, για ανεδαφικά σχέδια δήθεν ανάπτυξης οδηγώντας το λαό στο γκρεμό.

Στο πλευρό της έχει πολύτιμους βοηθούς: από τη μια τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που συνεχίζουν την προπαγάνδα τους υπέρ του μνημονιακού μονόδρομου κι απ’ την άλλη την ακροδεξιά/φασιστική ρητορική και πράξη που αλλάζει μορφές και προσωπεία μετακινούμενη όλο και πιο γρήγορα στο προσκήνιο του συστήματος, κάθε φορά πιο απενοχοποιημένη. Και βέβαια δεν ξεχνάμε τον αιώνιο σύμμαχο του Κράτους, τη Βία. Τη βία του ψυχολογικού σοκ και φυσικά την ωμή αστυνομική βία ενάντια σε όποιον τολμά να αντισταθεί.


O λαός οργανώνεται και αντιστέκεται στη βάρβαρη κρατική καταστολή και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Τις αντιστάσεις αυτές δεν θα τις ακούσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών. Θα ψάξεις και θα τις βρεις στα εργατικά σωματεία, στις συλλογικές μορφές οργάνωσης και πάλης, στα δίκτυα αντιπληροφόρησης, σε όλες τις ελεύθερες φωνές όσων αγωνίζονται.

Οι δικαιολογίες και οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Η πάλη είναι ο μόνος δρόμος.
Σε καλούμε να γραφτείς στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων," να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Έλα την Κυριακή, 6 Απρίλη στις 10:30 π.μ, στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου (στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) και να είμαστε όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Απριλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου