Χρήσιμα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΕΦΚ


Μέσα σε μια πρωτοφανή εργοδοτική επιθετικότητα, που επιφέρει απολύσεις όσων εργαζομένων διεκδικούν τα δικαιώματα τους, τρομοκρατικές μηνύσεις και ποινικές διώξεις, ατομικές συμβάσεις εξαθλίωσης, διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚμέσης εκπαίδευσης (9 & 10 Νοέμβρη 2013).
Από τους 409 εγγεγραμμένους στο σωματείο ψήφισαν οι 185 (ποσοστό 45%). Το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο των Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Παρεμβάσεων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας 182 ψήφους, εξέλεξε 5 συμβούλους στην νέα διοίκηση του σωματείου. Η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΡΑΚΕ) που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 42 ψήφους και εξέλεξε 2 συμβούλους από 1 που κατείχε στην προηγούμενη Διοίκηση.  H Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στα Φροντιστήρια (ΑΚΕΦ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ (μ-λ) και είχε εκλέξει έναν σύμβουλο στην απερχόμενη διοίκηση, δεν κατέβασε εκλογικό ψηφοδέλτιο. Να σημειωθεί ότι η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ)-ΠΑΜΕ αφού τον Οκτώβρη του 2010 αποχώρησε από τον ΣΕΦΚ, καλεί έκτοτε τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης να γραφτούν στο σωματείο μας, τον «Βύρωνα», που με κομματικό σχεδιασμό και δική της ευθύνη είχε ήδη αλλάξει την νομική του μορφή (2006), μετατρέποντας το, από Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων και Σχολών Ελλάδας, σε σωματείο εργαζομένων ολόκληρης της ιδιωτικής εκπαίδευσης νομού Αττικής.
Εμείς, ως Ενωτική Πρωτοβουλία του "Βύρωνα", δεν υποτασσόμαστε στην εξαθλίωση και στις γραφειοκρατικές ιεραρχικές και διασπαστικές λογικές. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ενότητα στην κοινή δράση όλων των συναδέλφων και των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από την κυβέρνηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, τις ξεσαλωμένες εργοδοτικές ενώσεις και τα αφεντικά. Στην εποχή της κατεδάφισης του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων μας δεν μπορεί να δοθεί νικηφόρα απάντηση στην εργοδοσία χωρίς την συμμετοχή και υλοποίηση δημοκρατικών-αγωνιστικών αποφάσεων από τη μεγάλη βάση των εργαζομένων. 
Οφείλουμε, όλοι μαζί, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τους μαθητές μας  απέναντι στις εργοδοτικές ενώσεις των ιδιοκτητών των κέντρων ξένων γλωσσών που με όρους "cosa nostra"  έχουν δημιουργήσει σωματείο-σφραγίδα με την ψευδεπίγραφη επωνυμία «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής»  ώστε να επιβάλλουν το ωρομίσθιο της απόλυτης εξαθλίωσης των 3,5 ευρώ (μικτά). Καλούμε όλους τους συναδέλφους των κξγ σε συμμετοχή στο σωματείο μας και σε κοινό μέτωπο αγώνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου