Χρήσιμα

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ (6/11)

Η συνεχόμενη κοινωνική αντίδραση από τις πράξεις του πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Europalso/Palso, καθώς και η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  ν. Αττικής «ο Βύρων» το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου 2013 στο κέντρο ξένων γλωσσών Advanced Γραμματικάκη-Μπουλτούμη στο Κέντρο του Πειραιά στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας και με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, θορύβησε τόσο την εργοδοσία ώστε να στείλει επί τόπου τον σύμβουλό της και πρώην πρόεδρο του PALSO  Κώστα Γκανά.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να συναντήσουν την εργοδοσία και να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους αλλά η ιδιοκτησία επέλεξε να κλειδώσει (;) την πόρτα του κέντρου ξένων γλωσσών που στεγάζεται στο 1ο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Πραξιτέλους 131 στον Πειραιά και συνεπώς και τους μικρούς μαθητές που εκείνη την στιγμή παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους. Η πόρτα άνοιξε μόνο για να εισέλθει ο παραπάνω σύμβουλος του Εuropalso και αργότερα ο επικεφαλής αξιωματικός της αστυνομίας.
Η εργοδοσία και πάλι δεν παρέλειψε να καλέσει την αστυνομία, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους απεργούς καθηγητές, οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το σωματείο τους και να  ξεσηκωθούν κατά της ψευδοσύμβασης που έχουν υπογράψει το Europalso δια της προέδρου του Άννας Μπουλτούμη και του γενικό Γραμματέα του Γεωργίου Ζηκόπουλου μαζί με τον εαυτό τους, δηλαδή το «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» που έχουν συστήσει οι εργοδότες με συγγενικά τους πρόσωπα, με εκπροσώπους την Αρτέμιδα Κυπριώτου και την Ευγενία Φουρναράκη. Η παραπάνω «σύμβαση»-έκτρωμα καθορίζει ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μικτά (2,98 καθαρά) για τα κέντρα ξένων γλωσσών της Αττικής.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συνεχίζουν τον αγώνα τους, θα αποκαλύψουν στην κοινωνία τι κρύβεται πίσω από την βιτρίνα του Europalso και θα σαρώσουν τους εργοδότες και τα υποχείρια εργοδοτικά ψευδοσωματεία τους. Θα αγωνιστούν και θα επιβάλλουν των υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας ανάλογες των αναγκών τους. Η εργοδοτική ένωση Europalso και τα μέλη της έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου