Χρήσιμα

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Η κυβέρνηση κηρύσσει πόλεμο στους εκπαιδευτικούς


Η τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) πριν ακόμα κηρυχτεί η απεργία των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σπεύδει να ποινικοποιήσει προκαταβολικά τους αγώνες τους. Ο υπουργός "Παιδείας" Αρβανιτόπουλος ετοιμάζεται να στείλει φύλλα επιστράτευσης σε 88.000 συναδέλφους μας! Θα είναι η 3η επιστράτευση (μετά τις συγκοινωνίες και τους ναυτεργάτες) που αποφασίζει η κυβέρνηση μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες! Γελοίοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και τα φερέφωνά του στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προκειμένου να λειτουργήσει ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» κατασυκοφαντούν συστηματικά τους εκπαιδευτικούς παραθέτοντας ψεύτικα στοιχεία και ισχυρισμούς. Αναβαθμίζουν το οπλοστάσιο του κράτους-τρομοκράτη και των νομικών και κατασταλτικών μηχανισμών και καθιερώνουν σε κάθε επίπεδο την προληπτική καταστολή απέναντι σε οποιονδήποτε σκεφτεί (σιωπηλά ή φωναχτά) να διεκδικήσει και να αγωνιστεί.

Η κυβέρνηση που στρατηγικά οδήγησε στη φτωχοποίηση τους νέους και τους εργαζόμενους και αποτελειώνει το σύνολο κοινωνικών δομών, έχει το θράσος και μιλάει, διαμέσου του κατάπτυστου υπουργού "Παιδείας", για δήθεν "προστασία του κοινωνικού συμφέροντος", ώστε να στρέψει γονείς, μαθητές και όλη την κοινωνία απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Η κοινοβουλευτική χούντα διαλύει συστηματικά την δημόσια εκπαίδευση. Με τα μνημόνια και τους νέους νόμους μετατρέπει τα σχολεία σε επιχειρήσεις-κάτεργα, τους καθηγητές σε ρόλο security των μαθητών και τους μαθητές σε πελάτες. Εγκαθιστά καθεστώς δουλείας και ομηρείας στις σχολικές μονάδες και αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες στην μόρφωση, ορθώνοντας νέους γιγαντιαίους ταξικούς φραγμούς.  

Οι νέες μειώσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών με την αύξηση του ωραρίου εργασίας τους, οι  υποχρεωτικές μεταθέσεις, οι αναμενόμενες νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και το στοίβαγμα 30 τουλάχιστον μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας σηματοδοτούν την άμεση έξοδο 10.000 αναπληρωτών, επιφέρουν χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών,  υποχρεωτικές μετακινήσεις. Η συνολική υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου είναι δυσθεώρητη, πριμοδοτεί συνειδητά την αμάθεια, τον φασιστικό σκοταδισμό, τον κατακερματισμό και ευνοεί συστηματικά ιδιωτικά συμφέροντα στην εκπαίδευση.

Απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, το εκπαιδευτικό και το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσουν με σειρά συντονισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων, ώστε να βάλουν φραγμό στην επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία και αυταπάτη, βρισκόμαστε απέναντι σε έναν κηρυγμένο πόλεμο στον οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε. Το αίτημα της υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης πρέπει να βρει την στήριξη όλων μας. Να αποσυρθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και διατάξεις που στρέφονται ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Να στηρίξουμε όλοι μας με κάθε τρόπο και μέσο τους αγώνες, τις δράσεις  και τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για την πραγματική κατάσταση των εκπαιδευτικών παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω δύο άρθρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου