Χρήσιμα

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

EUROPALSO: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ "COSA NOSTRA"

Αστυνομία στην υπηρεσία των εργοδοτών για ακόμη μια φορά

Αστυνομική δύναμη περίπου δέκα ένστολων και τριών τουλάχιστον ντυμένων με πολιτικά αστυνομικών από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα περίμενε το μεσημέρι της Παρασκευής 24/5 τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής “ο Βύρωνας” που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εργοδοτικής ένωσης Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών- Europalso, οδός Ακαδημίας 98-100.

Η εργοδοσία αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων που ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παρέμεινε μάλιστα κλειδωμένη στα γραφεία της μαζί με δύο αστυνομικούς που φύλαγαν την πόρτα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε ρόλο πορτιέρη και διακομιστή εντολών της εργοδοσίας εμπόδισαν τους εκπροσώπους να εισέλθουν στα γραφεία προκειμένου να συναντήσουν την εργοδοσία. Επιπλέον, απειλούσαν τους εργαζόμενους να μην βγάλουν φωτογραφίες.

Τελικά, εκπρόσωπος της εργοδοσίας, η διοικητική διευθύντρια, συνάντησε τους εργαζόμενους στον διάδρομο του κτιρίου, έχοντας πρώτα διασφαλίσει ισχυρή αστυνομική παρουσία. Ισχυρίστηκε ότι η εργοδοσία λείπει, δεν δεσμεύτηκε για καμιά συνάντηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, ενώ δεν έπαψε προκλητικά να εκλιπαρεί για αστυνομική προστασία και να απαιτεί τα προσωπικά στοιχεία των εργαζόμενων.

Είναι γνωστό ότι για λογαριασμό του Europalso, η πρόεδρος του Άννα Μπουλντούμη και ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Ζηκόπουλος έχουν συνάψει, για το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013, “σύμβαση” εργασίας με το εργοδοτικό “Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής”, που έχει ως μέλη στενά συγγενικά πρόσωπα των ίδιων των εργοδοτών, καθορίζοντας μεικτό ωρομίσθιο 3,52 ευρώ (2, 93 ευρώ καθαρά) για τα κέντρα ξένων γλωσσών της Αττικής και κατακρημνίζοντας τις βασικές αποδοχές των καθηγητών σε ποσοστό έως και 90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 για τους καθηγητές στα ιδιωτικά κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι εργοδότες του Europalso και οι εκπρόσωποι του “κίτρινου” σωματείου καλούν τα όργανα καταστολής για να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σχετικά πρόσφατα, ο Γ.Γ. της εργοδοτικής ένωσης, εκτός από την αστυνομία, είχε προσλάβει μπράβους και είχε επιστρατεύσει φωτογράφο για να “απαθανατίσει” τους εργαζόμενους που την ημέρα πανεργατικής απεργίας (26/9/2012) είχαν οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο ξένων γλωσσών του στα Άνω Πετράλωνα.

Καταγγέλλουμε τον προκλητικό ρόλο της Αστυνομίας υπέρ των εργοδοτών  καθώς και την αποθρασυμμένη από την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης στάση της εργοδοσίας, η οποία απαξιώνει και προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Η σύμβαση- έκτρωμα και ο εργοδοτικός κανιβαλισμός του Europalso δεν θα περάσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην ελληνική κοινωνία. Ήδη το ζήτημα έχει αναδειχτεί στον τύπο, κυρίως στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού “στο κόκκινο”, 105,5FM (26/5), καθώς και στην ειδησεογραφική σελίδα 902.gr (27/5). Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. 

ΕΝωτική ΠΡΩτοβουλία  
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρωνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου