Χρήσιμα

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

16/12: ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΓΣ…


 «Σκοποί του σωματείου είναι: (…) Η ανάπτυξη της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη του και προς όλους τους εργαζόμενους»
(Καταστατικό του «Βύρωνα», άρθρο 1)

Tην Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 17:30 στην αίθουσα εμποροϋπαλλήλων, οδός Αγ. Φιλοθέης 5Β, θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής από 9/12 τακτική ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρωνας» με θέματα «1. Εισήγηση-Σχέδιο Δράσης», 2. Διοικητικός Απολογισμός», 3. Οικονομικός Απολογισμός».
Δυστυχώς η πλειοψηφούσα παράταξη του συλλόγου μας, η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών για καθορισμό της εξ αναβολής τακτικής ΓΣ το πρωί της ίδια μέρας ή σε κάποια άλλη μέρα. Σύμφωνα με το 33ο άρθρο του καταστατικού «αν η Γενική Συνέλευση δεν έχει απαρτία επαναλαμβάνεται μετά 7 έως 15 ημέρες». Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, προβάλλοντας φαιδρούς ισχυρισμούς για την αιτία της επιλογής της συγκεκριμένης ώρας και μέρας που, προς το παρόν, επιλέγουμε να μην αναφέρουμε, ταυτόχρονα υπονομεύει τόσο τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου όσο και την ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που έχει οριστεί για την ίδια μέρα. 
Η Ενωτική Πρωτοβουλία έγκαιρα είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣ ότι στις 4 μμ της 16/12, στο πολιτιστικό χώρο «Πολιτεία», οδός  Μοναστηρίου 136 & Θηναίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, δίπλα στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα: εργασιακό πλαίσιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», την οποία είχε προαναγγείλει δημοσίως, και την οποία είναι αδύνατον να ματαιώσει αφού είχε ήδη καλέσει να παρέμβουν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και να την παρακολουθήσουν συνάδελφοι καθηγητές ξένων γλωσσών.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία δηλώνει ότι θα παρευρεθεί με εκπροσώπους της στην τακτική ΓΣ  προκειμένου να καταθέσει αγωνιστικές προτάσεις δράσης και να πάρει θέση σε όλα τα ζητήματα που θα συζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου