Χρήσιμα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ EUROPALSO

Τo Δ.Σ. της εργοδοτικής ένωσης  Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ.) - Europalso,  δια των εκπροσώπων του  Άννας Μπουλτούμη (Πρόεδρος) και Γιώργου Ζηκόπουλου (Γενικός Γραμματέας),  κατά την κατάθεση του εκτρωματικού   νομοσχεδίου για το μνημόνιο 3 και μετά την τελική του διαμόρφωση και  ψήφιση του (ν. 4046/2012),  προκειμένου να υπερασπιστεί  τα συμφέροντά του δεν περιορίζει την διαμαρτυρία του στο ότι  αρκετοί ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που δεν θα προσαρμοστούν στις νέες αυστηρότερες κτιριακές προδιαγραφές που προβλέπει το μνημόνιο 3,  θα αναγκαστούν να κλείσουν.  Προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους οι εξ' ορισμού «έμποροι της γνώσης δηλώνουν ότι δεν θεωρούν τους μαθητές τους εμπόρευμα, ενώ εμφανίζονται δήθεν να  κόπτονται για «τους δεκάδες χιλιάδες καθηγητές που θα οδηγηθούν στην ανεργία».

Πράγματι το μνημόνιο 3, που συμπυκνώνει συμφέροντα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, θέτει νέες αυστηρότερες προϋποθέσεις αδειοδότησης των ΚΞΓ,  αυστηρά χρονικά περιθώρια προσαρμογής και ευνοεί με την «απελευθέρωση» της αγοράς της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ωστόσο θεωρούμε ότι η ηγεσία της παραπάνω εργοδοτικής ένωσης, όπως μέχρι σήμερα έχει αποδείξει,  τέτοια και χειρότερα  συμφέροντα εξυπηρετεί. 

Ο  Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ.  εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί   στην εξαθλίωση των εργαζομένων και συνεπώς στην εκμετάλλευση των μαθητών που πληρώνουν κανονικά τα δίδακτρα. Λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τρόικας εσωτερικού και σχεδόν μηδενίζει το εργασιακό κόστος προκειμένου να στρώσει το χαλί σε άπληστα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα έχουν την δυνατότητα προσαρμογής στο μνημόνιο 3. Στρέφεται ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, νομικά κατά των γνήσιων εργατικών σωματείων του κλάδου και υπογράφει «μαϊμού» συμβάσεις με σωματείο δήθεν εργαζομένων στα ΚΞΓ που είναι γνωστό σε όλους ότι έχει στήσει η εργοδοσία με συγγενικά της πρόσωπα. Την 6η/9/2012 συνυπέγραψαν σκανδαλώδη νέα  «σύμβαση»  με ωρομίσθια αμοιβή 3,52 ευρώ μεικτά (όσο περίπου το σχολικό έτος 1992/1993) και μειώσεις που φτάνουν  σε ποσοστό 63,53% του βασικού μηνιαίου μισθού, ενώ συνυπολογίζοντας τις απώλειες που προκύπτουν από την κατάργηση επιδομάτων προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών και περιόδων αργιών Χριστουγέννων και Πάσχα, η μείωση αυτή αγγίζει το 90%, έναντι της  Δ.Α. 5/2011 για τα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας. 

Τους πραγματικούς εργαζόμενους η εργοδοτική ένωση συνηθίζει να τους «υποδέχεται» με δυνάμεις καταστολής. Πολύ πρόσφατα καταγράφηκε σε φωτογραφικό ρεπορτάζ ειδησεογραφικής ιστοσελίδας  ότι ο Γ.Γ. του Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. είχε τοποθετήσει έξω από το  ΚΞΓ  που διατηρεί στα Πετράλωνα ομοιόμορφους μαυροντυμένους μπράβους και δυνάμεις καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την εκτρωματική «σύμβαση». Μάλιστα ο εργοδοτικός εκπρόσωπος είχε επιστρατεύσει και φωτογράφο για να φωτογραφίσει τα πρόσωπα των εργαζομένων!  

Όλοι εκείνοι που τους έχει πάρει ο πόνος για τα ποσοστά ανεργίας και την εξαθλίωση των εργαζομένων (Κυβέρνηση - Τρόικα - Εργοδοτικές Ενώσεις) είναι καιρός να σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Οι εργαζόμενοι καθηγητές στη ιδιωτική εκπαίδευση συντονίζουν τον αγώνα τους. Όλοι οι συνάδελφοι απέναντι στις επιτροπές εργοδοτικών ενώσεων  που συγκαλούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην τρικομματική κυβέρνηση και την τρόικα, οφείλουν να συμβάλλουν στο δυνάμωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου και στην Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση που δημιουργήθηκε την 25η.11.2012.

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου