Χρήσιμα

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΓ


Σχετικά με το Σεμινάριο για καθηγητές ξένων γλωσσών τoυ A.Π.Θ. με τίτλο «Το Ενιαίο Πρόγραμμα Ξένων Γλωσσών: φιλοσοφία και πράξη».

Αναβλήθηκε τελικά το επιμορφωτικό σεμινάριο του Α.Π.Θ. που είχε ανακοινωθεί για τις  7, 8, 9 και 14-15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, διάρκειας 27 ωρών εκ του σύνεγγυς και 23 ωρών εξ αποστάσεως,  μετά και από τις αντιδράσεις των ίδιων των καθηγητών ξένων γλωσσών στους οποίους απευθυνόταν τόσο σχετικά με το κόστος συμμετοχής, που ανερχόταν στα 275 ευρώ (195 ευρώ για ανέργους) όσο και για την ανάληψη διεξαγωγής του από μη επίσημους φορείς αλλά και την μοριοδότησή του σε εθνικούς διαγωνισμούς (ΑΣΕΠ)  και την αντιστοιχία του σε δύο ECTS.

Οι καθηγητές ξένων γλωσσών γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τις ανάγκες επιμόρφωσης και παιδαγωγικής  επάρκειας. Όμως, ο αγώνας μας για επαγγελματική αποκατάσταση κάθε άλλο παρά διευκολύνεται από αντίστοιχες προσπάθειες εκμετάλλευσης του δικαιώματός μας για εργασία, που, ούτως ή άλλως, συναντά τα τελευταία χρόνια αμέτρητα εμπόδια. Η δημόσια εκπαίδευση οφείλει να σέβεται τον χαρακτήρα της.

Εδώ η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ που απηύθυνε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στις 27/7/12 προς τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 

Εδώ η αρχική ανακοίνωση διεξαγωγής του σεμιναρίου και πρόσκληση συμμετοχής.      

Ακολουθεί επί λέξει η ανακοίνωση της αναβολής του:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι διοργανωτές του σεμιναρίου λαμβάνοντας υπόψη τους τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί λόγω της οικονομικής ύφεσης που επικρατεί στη χώρα, και θέλοντας να αποφύγουν τον αποκλεισμό ενός σημαντικού ποσοστού αυτών που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο αναστέλλει τη διεξαγωγή του, με σκοπό την εξεύρεση τρόπου υλοποίησής του που να απαλλάσσει τους μετέχοντες από κάθε κόστος συμμετοχής.

Ο επιστημονικώς υπεύθυνος

Αντώνης Βεντούρης
Λέκτορας Διδακτικής των Γλωσσών
Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

2 σχόλια:

 1. Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

  Με έκπληξη διάβασα το κείμενο που αναρτήσατε μετά την ανακοίνωση της αναβολής του σεμιναρίου, η οποία βρίθει ανακριβειών αλλά και ατυχών χαρακτηρισμών της προσπάθειας που έγινε για την ενημέρωση των καθηγητών ξένων γλωσσών σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Πιο συγκεκριμένα:

  - Το Πανεπιστήμιο ασφαλώς και είναι επίσημος φορέας και έχει το δικαίωμα, αν όχι την υποχρέωση, να επιμορφώνει σε θέματα των επιστημονικών τομέων που καλύπτει.

  - Οι επιστημονική ομάδα που συστήθηκε για την υλοποίησή του αποτελείται από έγκριτους επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους μέλη της ομάδας που εκπόνησε το ΕΠΣ-ξγ. Οι τρεις που δεν ανήκαν σε αυτή την ομάδα, είχαν αναλάβει εισηγήσεις θεμάτων της ειδίκευσής τους και συναφή με το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου.

  -Το κόστος συμμετοχής ήταν 195 ευρώ για τις ομάδες των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων και 275 για τους υπόλοιπους. Τα χρήματα αυτά θα κάλυπταν στο σύνολό τους το λειτουργικό κόστος του σεμιναρίου και θα τα διαχειριζόταν η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και μόνο. Αυτό σημαίνει πως κάθε δαπάνη θα καλυπτόταν αφού παρουσιαζόταν το αντίστοιχο τιμολόγιο στη Επιτροπή και γινόταν αποδεκτό.

  Για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας αποφασίστηκε η αναβολή του έως την εξεύρεση χρηματοδότησης. Είναι όμως αδιανόητο να μιλάτε και μάλιστα δημοσίως για εκμετάλλευση του δικαιώματος για εργασία και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους εδώ και πολύ καιρό. Καλείστε λοιπόν να ανακαλέσετε δημοσίως διαφορετικά θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία της υπόληψης των διοργανωτών και των συμμετεχόντων σε αυτό το σεμινάριο.


  Για την οργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου


  Αντώνης Βεντούρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ η απάντηση μας στο κείμενο-επιστολή της οργανωτικής επιτροπής του σεμιναρίου: http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9.html

   Διαγραφή