Χρήσιμα

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ 25



Η φυλάκιση των 25 οροθετικών γυναικών στις φυλακές Κορυδαλλού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια κοινωνία με κρίση στην παιδεία, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπειά της, δίνοντας παράλληλα λαβή στον ρατσισμό και την καταστολή. Όλες οι γυναίκες -λίγες μετανάστριες και οι υπόλοιπες Ελληνίδες- διεκδικούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Θύματα τοξικοεξάρτησης οι περισσότερες, εκτός από τον στιγματισμό και την απομόνωση τόσο στο εσωτερικό της φυλακής όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, αντιμετωπίζουν και τα προβλήματα στέρησης τα οποία συχνά τις οδηγούν σε αυτοτραυματισμούς και βίαιη συμπεριφορά. Οι οροθετικές χρήστριες αντί να βρίσκονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα και να λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή, βρίσκονται στην φυλακή.

Στο πλαίσιο του βασικού στόχου που είναι η άμεση αποφυλάκιση των γυναικών,  η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συνεχίζει τις ενέργειές της με δράσεις μαζικής ενημέρωσης, κινητοποιήσεις, πίεση προς τις αρχές και διεύρυνση του δικτύου αλληλεγγύης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών,  στις 29/6, εξέδωσε σχετική  ανακοίνωση με τίτλο: «Η υγεία και η ζωή τους σε κίνδυνο» την οποία μπορείτε να διαβάσετε Eδώ όπου υπάρχει και τόπος ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου