Χρήσιμα

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

26.6.2011: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας τα θέματα προς συζήτηση, όπως είχε καθορίσει το προεδρείο, ήταν «τρέχοντα ζητήματα, οικονομική ενημέρωση».


Η Ενωτική Πρωτοβουλία για μία ακόμα φορά έθεσε σειρά ζητημάτων και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι το προεδρείο ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) του ΔΣ περιέργως δεν έκανε καμία «οικονομική ενημέρωση»! Η πρόεδρος αναφέρθηκε σε αριθμό εγγραφών και διαγραφών ενώ ήδη η Ενωτική Πρωτοβουλία στο έκτακτο ΔΣ της Παρασκευής είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα με το παρακάτω έγγραφο:


Αθήνα, 24 Ιουνίου 2011
Προς το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής – Βύρωνας
Από ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Θέμα: Εγγραφές και Διαγραφές μελών


Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλωσορίζει με ικανοποίηση την απόφαση του προεδρείου του συλλόγου μας να ανταποκριθεί στο από καιρό σχετικό αίτημά της.
Όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου το σύνολο και έκαστο αίτημα εγγραφής και διαγραφής μέλους υπόκειται σε έλεγχο από το ΔΣ ενώ δεδομένης της συμπλήρωσης συγκεκριμένων δικαιολογητικών και πλήρωσης ορισμένων κριτηρίων γίνεται η αποδοχή αυτών.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έχει αποφασίσει να δεχτεί τις όποιες εγγραφές και διαγραφές μελών παρουσιάζονται ως τέτοιες σήμερα στο ΔΣ μόνο εφόσον διαπιστωθεί με έλεγχο των αρχείων παρουσία μέλους του Προεδρείου ότι πληρούνται οι όροι για την εγγραφή και διαγραφή μελών όπως ορίζεται στο καταστατικό.


***

Παραθέτουμε πλαίσιο, προτάσεις, καταγγελίες που έθεσε στη Γενική Συνέλευση η Ενωτική Πρωτοβουλία και οι εργαζόμενοι της Ιnterlingua μαζί με τις σχετικές αποφάσεις:
1.
Πλαίσιο Δράσης: «ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΝΤ-ΕΕ». Το πλαίσιο δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) όπως, βέβαια, ούτε η πρόταση για κατάληψη των γραφείων των εργοδοτών του “Europalso” την Τρίτη, 28 Ιουνίου. Πλειοψήφησε το πλαίσιο συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ).
2.
Πρόταση: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥH ΣΤΟΥΣ EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ INTERLINGUA». Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
3.
Πρόταση: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥH ΣΤΟΥΣ EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΦΚ» και την ΓΣ τους που υπεραπίζεται τη συμβασή τους απέναντι στις δόλιες προσπάθειες των εργοδοτών να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακοί μεσαίωνα. Η πρόεδρος, για το παραπάνω ζήτημα, έβαλε σε αντιπαράθεση πρόταση της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) χωρίς να γίνεται αναφορά στον ΣΕΦΚ και στην ΓΣ του και πλειοψήφησε (όταν την παραλάβουμε θα την δημοσιεύσουμε).
4. Πρόταση: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ “ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”». Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
5.
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΧΟΝ ΜΗΝΥΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ». Η πρόταση για καταγγελία έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
6.
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ή «ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ» ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;» Η πρόεδρος, μολονότι στην εισήγησή της δεν είχε συμπεριλάβει το ζήτημα, έβαλε σε αντιπαράθεση σχετικό κείμενο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών το οποίο εμφάνισε την τελευταία στιγμή και το οποίο πλειοψήφησε (όταν θα το έχουμε στα χέρια μας θα το δημοσιεύσουμε).

Επιπλέον οι εργαζόμενοι της Ιnterlingua που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο τοποθετήθηκαν στη συνέλευση και έθεσαν δύο προτάσεις:
1. Πρόταση για Δράση την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 5 μ.μ. στην έδρα της Interlingua (Κάνιγγος 17). Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
2.
Πρόταση για σύσταση Επιτροπής Αλληλεγγύης, η οποία θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Δυστυχώς η πρόταση μειοψήφησε αφού μόνο η Ενωτική Πρωτοβουλία την στήριξε!

Τα περισσότερα μέλη της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) πέρα από τις συνήθεις επικλήσεις συμπόρευσης με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και την απαξιωτική τοποθέτησή τους ενάντια σε όλα τα κόμματα της αριστεράς, εκτός του ΚΚΕ, δεν συνεισέφεραν στην ανάπτυξη του διαλόγου και σε αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις।



Ορισμένοι μάλιστα νεοφερμένοι στο σωματείο μας, μέλη της ΑΣΚ, με προκλητικό θράσος χρησιμοποίησαν για μία ακόμα φραστικές απειλές κατά εργαζομένων μελών του σωματείου που χρησιμοποιούσαν το όπλο της κριτικής।



Ως απάντηση στις συνεχιζόμενες αντισυναδελφικές φανφάρες εναντίον άλλων σωματείων, που το ΠΑΜΕ δεν ελέγχει, και ο "Βύρωνας" επιδιώκει να επικαλύψει, από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατατέθηκε στο προεδρείο μνημονιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (Υπ.Εργασ. ΠΚ 19/31-3-11) που υπογράφει το αγωνιστικό ιστορικό Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), η οποία είναι μηδενικής αύξησης σε σχέση με προηγούμενη (Υπ. Εργασ. ΠΚ 11/१२.३।09). Στο ΣΕΗ την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5574356&textCriteriaClause=%2B%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%2B%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91+%2B%CE%97%CE%98%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%A9%CE%9D

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καταρριψε το επιχείρημα της υπερ-επαναστατικότητας των μελών της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ). Είναι γνωστό ότι οι "μνημονιακοί" νόμοι απαγορεύουν αυξήσεις. Είναι γνωστό ότι την ευθύνη δεν την έχουν τα αγωνιστικά-μαχητικά πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά κυρίως η Κυβέρνηση και οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Παράλληλα, η Ενωτική Πρωτοβουλία καυτηρίασε τη διγλωσσία του ΠΑΜΕ ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Από την μια καταγγέλλουν την ΟΙΕΛΕ σαν "επικίνδυνη και εχθρική για τους εργαζόμενους", από την άλλη η πλειοψηφία χωρίς να θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ. διαπράττει λαθροχειρία, ενεργεί διασπαστικά και απευθύνεται στην ΟΙΕΛΕ ζητώντας «την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει άμεσα την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη τακτική από μέρους της για την αντιμετώπιση του ζητήματος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας…» (επιστολή συντονισμού των σωματείων του ΠΑΜΕ στην ιδιωτική εκπαίδευση, २२/6/2011).


ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΝΤ-ΕΕ


Αθήνα, 26 Ιούνη 2011
Με όχημα το μνημόνιο η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-υπηρέτης του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου με την υποστήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, επιδιώκει το ξήλωμα κατακτήσεων του εργατικού κινήματος και απειλεί άμεσα το δικαίωμα στην εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, τη ζωή. Ταυτόχρονα παραχωρεί την δημοσιονομική πολιτική στην τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ πρωτοστατώντας σε μια πρωτοφανή συγκροτημένη επίθεση από την νεοφιλελεύθερη πολιτική που στοχεύει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στην απελευθέρωση των απολύσεων, την συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας. Το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση του καταστρέφει ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και με το φόβητρο της χρεοκοπίας οδηγεί τον λαό στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία.
Η κυβέρνηση υποτάσσεται στον εκβιασμό και τις πιέσεις που ασκούν ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την αποκρατικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Παράλληλα, εντείνεται η τρομοκρατία μέσω των ΜΜΕ και οξύνεται η κρατική καταστολή ενάντια σε κάθε διαδήλωση αντίστασης και διαμαρτυρίας: Η κυβέρνηση δεν διστάζει σε κάθε ευκαιρία να σπέρνει τον φόβο, ενώ ορδές πάνοπλων αστυνομικών πνίγουν τους διαδηλωτές με χημικά και χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα και αδιακρίτως βία χωρίς όμως να καταφέρνουν να ελέγξουν την κοινωνική δυσαρέσκεια που προβάλλει πια ξεκάθαρα στις πλατείες, στις λαϊκές συνελεύσεις, στις πανεργατικές απεργίες.
Την ίδια ώρα, στον κλάδο μας το εργοδοτικό ψευδοσωματείο συνεχίζει να υπογράφει σύμβαση και να επιβάλλει εξευτελιστικούς όρους εργασίας, ενώ η εργοδοτική αυθαιρεσία ξεδιάντροπα απειλεί τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Καταγγέλλουμε την πολυδιάσπαση και τις μικροκομματικές λογικές που αποτρέπουν την μαζικοποίηση του σωματείου και υπονομεύουν την δημοκρατική λειτουργία του, υποβαθμίζοντάς τα σε αδύναμες γραφειοκρατικές δομές την στιγμή που υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν με 7,14 ευρώ την ώρα, όπως επέτρεψε η πλειοψηφία του Δ.Σ. να επιτάσσει η ψευδοσύμβαση!

Συμμετέχουμε στην σαρανταοχτάωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τις 28-29 Ιούνη, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα Πρωτοβάθμια σωματεία καλώντας σε ενωτικό και μαζικό αγώνα για να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να ανατραπεί το μνημόνιο, να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Να αντισταθούμε στην συνεχιζόμενη αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που ανοιχτά ή σιωπηρά την στηρίζουν. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής.
Προτείνουμε κατάληψη των γραφείων της EUROPALSO την Τρίτη, 28 Ιουνίου.

Αντιστεκόμαστε:
• Στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-τρόικας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων
• στο ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής που ιδρύθηκε από τέκνα, θυγατέρας, συζύγους και τσιράκια ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών
• στις ψευδοσυμβάσεις που υπογράφει αυτό το «σωματείο» με τον εαυτό του, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και τους εργοδότες των φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΣ, μειώνοντας σε ποσοστό που φτάνει το 50% τις ήδη πενιχρές αμοιβές του κλάδου και υποβαθμίζοντας τη δουλειά και τη διαβίωση των εργαζόμενων του κλάδου.
Παλεύουμε για:
• ανατροπή κυβέρνησης και μνημονίου
• να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
• την μαζικοποίηση του σωματείου, την συσπείρωση των συναδέλφων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
• τη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενότητα των εργαζομένων
• την υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικούς όρους που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας
• την στήριξη όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τη ζωή τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα και τις αποφάσεις και δράσεις των καθηγητών ξένων γλωσσών στον όμιλο Interlingua που από τις 24 Απριλίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η συλλογική οργάνωση και η πάλη πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς είναι η μόνη συνεπής ταξική στάση και εχέγγυο για τη νίκη




ΑΛΛΗΛΕΓΓΥH ΣΤΟΥΣ EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ INTERLINGUA

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2011
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρωνας» εκφράζει την αλληλεγγύη της και στηρίζει τον αγώνα και τις αποφάσεις των εργαζόμενων συναδέλφων – καθηγητών/τριών ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια Interlingua Α.Ε. (οδός Κάνιγγος 17) οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 24/4/2011 διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών και ένσημα του ΙΚΑ. Η ανάλγητη εργοδοτική εταιρεία παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, την καταγγελία τους στην Επιθεώρηση Εργασίας, του αιτήματός τους για άσκηση ποινικής δίωξης και τις υποσχέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Πετρίδη, έχει ήδη αντικαταστήσει τους έξι (6) συναδέλφους μας με άλλους από την ουρά της ανεργίας και εξακολουθεί να αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα φροντιστηρίων Ιnterlingua δρα αντεργατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράρτημα της επιχείρησης στη Νέα Σμύρνη, την οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδίως (καλοκαίρι 2009), ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές. Αν και έχουν επιδικαστεί σε βάρος του εργοδότη χρηματικά ποσά από αγωγές για μη καταβολή μισθών και έχει καταδικαστεί ποινικά, παραμένει άφαντος.
Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την ταξική αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Interlingua.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA NA ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΦΚ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2011
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στη μάχη που δίνουν για να υπερασπιστούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους.
Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης του νομού Αττικής σταθερά πιστοί στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα προχώρησαν, πριν λίγες μέρες, σε καταγγελία της σύμβασης που οι ίδιοι είχαν υπογράψει ένα χρόνο πριν. Επικαλούνται την επιδείνωση των οικονομικών τους, όμως στην πραγματικότητα θέλουν να μην υπάρχει κανενός είδους σύμβαση και συλλογικά δικαιώματα στον κλάδο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Θέλουν να εκμεταλλευτούν το νέο θεσμικό καθεστώς για τις συλλογικές συμβάσεις που ψήφισε η κυβέρνηση της Τρόικα και του Μνημονίου και το οποίο ενισχύει τη θέση των εργοδοτών και με απύθμενο θράσος απαιτούν:
• μείωση 33,6% στο μισθό λέγοντας ότι «οι καθηγητές στα φροντιστήρια έχουν τις υψηλότερες αποδοχές σήμερα στην Ελλάδα»
• ο μισθός από 1175 Ευρώ να κατέβει στα 880 Ευρώ, αποσιωπώντας ότι οι καθηγητές εργάζονται 9-10 μήνες και ο βασικός μισθός διά 12 θα είναι κάτω και από τον βασικό μισθό της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ
• ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: παράβαση του όρου ότι «η συνδικαλιστική δραστηριότητα δεν πρέπει να αποσκοπεί στη δυσφήμιση του φροντιστηρίου και δεν πρέπει να δυσχεραίνει τη λειτουργία του» θεωρείται μονομερής καταγγελία της σύμβασης και οδηγεί στην απόλυση
• κατάργηση των διακοπών του Πάσχα
• απόλυση των καθηγητών αμέσως μόλις κριθεί ο καθηγητής ότι δεν «ανταποκρίνεται πλήρως στις μαθησιακές απορίες και ερωτήσεις των μαθητών»
• αύξηση της διδακτικής ώρας από τα 45 λεπτά στα 50
• να μην πληρώνουν το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών «εφόσον αυτό δεν είναι σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο που διδάσκουν»
• να πληρώνουν το μισθό στις 10 του επόμενου μήνα και όχι στις 5
• οι καθηγητές να επιτηρούν τους μαθητές στα διαλείμματα
• να ενημερώνουν τους καθηγητές αν θα δουλέψουν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά στις 15 Σεπτεμβρίου και όχι στις 10 Ιουλίου
• να απολύεται ο καθηγητής αν απουσιάσει 3 φορές «αδικαιολόγητα»
Η κίνησή τους αυτή μπορεί και πρέπει να πέσει στο κενό. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων» εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της προς τον αγώνα της Γενικής Συνέλευσης των συναδέλφων του ΣΕΦΚ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»


Αθήνα, 26/6/2011
H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση του Νομού Αττικής, ο Βύρωνας, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα για επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) που απολύθηκαν από την επιχείρηση φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» επειδή πρωταγωνίστησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συγκρούστηκαν με την επιχείρηση υπερασπιζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου.
Καλούμε τη διεύθυνση της επιχείρησης να ανακαλέσει τις απολύσεις και να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους γιατί θεωρούμε ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές και έγιναν για να τιμωρηθεί η συνδικαλιστική τους δράση.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΧΟΝ ΜΗΝΥΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Αθήνα, 26/6/2011
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής – ο Βύρωνας, καταγγέλλει τις δόλιες ενέργειες του «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΧΟΝ Α.Ε.» που δραστηριοποιείται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise), ως «ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ» με τις οποίες ποινικοποιεί δίκαιες διεκδικήσεις εργαζομένων.
Σε αντίθεση με όσα αναφέρονται στις εγκλήσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ κατά των συναδέλφων μας, αποκαλύφθηκε από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και από τις καταθέσεις η απάνθρωπη και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ συμπεριφορά της εταιρείας, μη σεβόμενη έστω και κατ' ελάχιστο τα δικαιώματα των εργαζομένων της.
Οι μηνύσεις του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ κατά εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών, η αναγκαστική εμφάνιση του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της ΑΧΟΝ, σημερινού προέδρου του Συνδέσμου Franchise της Ελλάδος κ. Πέτρου Πετρίδη, στις δικαστικές αίθουσες όπου μάταια πάσχισε να παρουσιάσει ένα ειδυλλιακό εργασιακό περιβάλλον, φέρνουν στο προσκήνιο «καινούργιες ιδέες», «νέες αξίες» επιχειρηματικών συμφερόντων, ξένες προς τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.
Η πρώην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Γερμανικής γλώσσας καθώς και η Διευθύντρια Πληροφορικής αποκάλυψαν στο Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ότι αναγκάστηκαν να δώσουν ψευδείς ένορκες καταθέσεις κατά εκπαιδευτικών κάτω από την απειλή της απόλυσης και όταν αρνήθηκαν απολύθηκαν.
Η Γενική Συνέλευση διαμηνύει ότι η στρατηγική εκφοβισμού, απειλών και η ποινικοποίηση εργατικών διεκδικήσεων δεν έκαμψαν και δεν θα κάμψουν τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ή «ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ» ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

Αθήνα, 26 Ιούνη 2011
H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση του Νομού Αττικής ο Βύρωνας καταγγέλλει τις αποφάσεις Κυβέρνησης και ΥΠΔΒΜΘ σύμφωνα με τις οποίες 1 Εξακολουθεί να υφίσταται ο αποκλεισμός της Β' ξένης γλώσσας από τα Λύκεια 2 Καταργείται ουσιαστικά η ελεύθερη επιλογή της Β' ξένης γλώσσας στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια αφού θα γίνεται στη βάση του τι θα ζητάει η πλειοψηφία των μαθητών (το οποίο βέβαια δεν καθορίζεται από τους ίδιους και τις γλωσσικές τους ανάγκες αλλά από ό,τι θεωρείται κερδοφόρο στην αγορά της "εκπαίδευσης") και των ανύπαρκτων σε πολλές των περιπτώσεων διαθέσιμων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και μετατρέπουν τα δημόσια σχολεία σε «γλωσσικά γκέτο» με πολυπληθέστατα και ανομοιογενή τμήματα. 3 Πετιέται έξω από τα Γυμνάσια η διδασκαλία της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας.
Η κυβέρνηση του μνημονίου συμπεριφέρεται σαν αδίστακτος επιχειρηματίας. Γνωρίζοντας άριστα τη «γλώσσα» των περικοπών και των επιχειρηματικών σχεδίων, καταδικάζει εκπαιδευτικούς σε εργασιακή περιπλάνηση και ανεργία και τους στέλνει, μαζί με όσους εκ των μαθητών έχουν την οικονομική δυνατότητα, στην χοάνη της ιδιωτικής (ξενόγλωσσης) εκπαίδευσης.
Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι οι μαθητές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα γίνονται «θύματα» οικονομικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σαν βαρίδια. Καταργεί θέσεις εργασίας, κλείνει-συγχωνεύει σχολεία, καταργεί την πρόσθετη διδακτική στήριξη, κλείνει τα ολοήμερα σχολεία. Οι γονείς πληρώνουν 600 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως για να μάθουν τα παιδιά τους ξένες γλώσσες, πάνω από 15 εκατ. ευρώ για να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας κι ένα ασύλληπτο ποσό σε αγορά ξενόγλωσσου εκπαιδευτικού υλικού.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των σχετικών παραπάνω υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ INTERLINGUA
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2011

Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του ομίλου Interlingua, που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από τις 24 Απριλίου 2011 με σκοπό την καταβολή των δεδουλευμένων μας από τον Οκτώβριο 2010, σας γνωστοποιούμε ότι την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 5 μ.μ. θα προχωρήσουμε σε παρέμβαση έξω από τη σχολή Interlingua στην οδό Κάνιγγος 17. Ο σκοπός της παρέμβασής μας είναι η άσκηση πίεσης στην εργοδοσία να πληρώσει αυτά που μας οφείλει. Ζητάμε από την παρούσα Γενική Συνέλευση του «Βύρωνα» να στηρίξει τον αγώνα μας με τη συμμετοχή της.


ΠΡΟΤΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙNTERLINGUA

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2011

Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Interlingua, παραμένουμε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2010 και έχουμε προβεί σε επίσχεση εργασίας από τις 24/4/2011 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας και τα ένσημα του ΙΚΑ. Βρεθήκαμε σε τριμελή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας 2 φορές, την πρώτη στις 24/5 και τη δεύτερη στις 30/5. Παρ' όλες τις υποσχέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου ότι θα μας πληρώσει, μέχρι σήμερα παραμένουμε απλήρωτοι. Η ανάλγητη στάση της εργοδοσίας μάς οδήγησε να καταθέσουμε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για άσκηση ποινικής δίωξης στο Διευθύνοντα Σύμβουλο Γ. Πετρίδη, και ήδη έχουμε πραγματοποιήσει τρεις παρεμβάσεις έξω από τη σχολή με τη στήριξη του σωματείου «Βύρωνα», μελών του ΣΕΦΚ και συλλογικοτήτων εργαζομένων. Επειδή η υπόθεσή μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, εμείς, οι εργαζόμενοι της Interlingua, ζητάμε από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθειά μας για τη σύσταση Επιτροπής Αλληλεγγύης η οποία θα ζητήσουμε να απαρτίζεται από πρωτοβάθμια σωματεία, πρωτοβουλίες εργαζομένων, συλλογικότητες και τοπικές κοινωνίες. Προκειμένου να στηριχτεί ο αγώνας μας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα αναλάβει τις εξής δράσεις:
1. Έκδοση αφίσας
2. Προώθηση κοινού ψηφίσματος από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους εκπαιδευτικών
3. Ενημέρωση της κοινής γνώμης για το ζήτημα της Interlingua και τον εργασιακό μεσαίωνα στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών
4. Κινητοποιήσεις στην έδρα της εταιρείας
Ο αγώνας μας να γίνει υπόθεση τόσο του Δ.Σ. όσο και όλων των μελών του σωματείου μας και όλων των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες και τη χούντα Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Η σύγκληση της Επιτροπής Αλληλεγγύης να γίνει στην έδρα του σωματείου μας στις ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου