Χρήσιμα

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Arbeit macht frei*

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, μια μέρα πριν από την αργία της 30ής Ιανουαρίου για τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης (ένα χώρο επισφάλειας και εργασιακής περιπλάνησης) και παρά τις διαμαρτυρίες των πρωτοβάθμιων σωματίων του κλάδου, συλλογικοτήτων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας και τη σημερινή παράσταση διαμαρτίας, δημοσίευσαν, πριν από λίγες ώρες, σε μονόφυλλο ΦΕΚ (633/B'/29-01-2024), την κατάργηση της αργίας την οποία παρήγγειλαν εργοδότες. Η αργία αυτή ίσχυε τουλάχιστον για 50 χρόνια. 

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες είναι απαραίτητος όρος για την ανατροπή του εργασιακού μητσοτακικού μεσαίωνα.

* H φράση Arbeit macht frei (Η εργασία απελευθερώνει) ήταν αναρτημένη στις πύλες των ναζιστικών στρατοπέδων και προέρχεται από τον τίτλο  του μυθιστορήματος (1873) Arbeit macht frei: Erzählung von Lorenz Diefenbach, στο οποίο οι τζογαδόροι και οι απατεώνες βρίσκουν την πορεία προς την αρετή μέσω της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου