Χρήσιμα

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Απέλυσαν μαθηματικό μετά από 25 χρόνια δουλειάς


Μετά από 25 χρόνια δουλειάς (από το 1997) η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου «Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή» θυμήθηκε να απολύσει τον συνάδελφο μαθηματικό Βασίλη Λιόση o οποίος έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία του συνδικαλιστικού παραρτήματος στο σχολείο του, υπερασπίστηκε με σθένος τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων του και έχει διατελέσεις επί σειρά ετών μέλος των ΔΣ ΣΙΕΛ και ΟΙΕΛΕ. 

Η απόλυση για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, είναι απότοκο του αντεργατικού  Ν. 4713/2020, γνωστού και ως Νόμου Κεραμέως.

Πρόκειται για έναν νόμο που περιορίζει την εκπαιδευτική αυτονομία, στοχεύει στην αποσάθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, μετατρέπει τα ιδιωτικά σχολεία σε εκπαιδευτικά super-market έκδοσης τίτλων σπουδών κατά παραγγελία των γονέων-«πελατών» και σε σύγχρονα εργατικά κάτεργα ελεύθερων απολύσεων και ευτελούς  εργατικού κόστους.

Αναλυτική ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ. 

Πριν μερικές μέρες (1/07/2022) η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας  κατατήγγειλε καταιγίδα απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και «ανακύκλωση» νέων εκπαιδευτικών για μείωση εργασιακού κόστους και ανέφερε ότι «μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν έρθει σε γνώση της Ομοσπονδίας σχεδόν 100 απολύσεις!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου