Χρήσιμα

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Εως την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα

Έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα πρέπει να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις- εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους από την πανδημία του κορονοιού.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα –και μάλιστα με κρατική συμμετοχή– οι επιχειρήσεις - εργοδότες που ανέστειλαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους είτε με κρατική εντολή, είτε επειδή πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Εκκρεμεί το ζήτημα που αφορά ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται σε πολλούς εργοδότες (πχ σε τρία φροντιστήρια) και που δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στην Εργάνη 
για το έκτακτο επίδομα, εάν έστω και ένας εργοδότης δεν έχει δηλώσει αναστολή. Αναφέρει η ΟΙΕΛΕ "Έχουμε επισημάνει με σειρά παρεμβάσεών μας προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας το ζήτημα και την ακραία αδικία που προκαλείται, καθώς ο εκπαιδευτικός υποχρεώνεται να ζήσει αυτό το διάστημα με την καταβολή των ελάχιστων ωρών της ενεργής σύμβασης που συνήθως πρόκειται για ποσό κάτω των 100 ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου