Χρήσιμα

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

19 Μαρτίου 24ωρη Απεργία & Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 9 π.μ. στο ΣτΕ των Καθηγητών Φροντιστηρίων & Κ. Ξ. ΓλωσσώνΣτις 19 Μαρτίου 24ωρη πανελλαδική απεργίας στο χώρο των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας  στις 9 π.μ.
Στις 19 Μαρτίου εκδικάζεται προσφυγή της ΟΕΦΕ, της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων, στο ΣτΕ με την οποία οι εργοδότες ζητούν την ακύρωση του άρθρου 30 του Ν. 4415/2016 (Νόμος Φίλη)
Με το άρθρο 30 του νόμου 4415/2016 του Υπουργείου Παιδείας και την εγκύκλιο 41919/909/4/11/2016 του Υπουργείου Εργασίας θεσμοθετείται:
α) πλήρες ωράριο εργασίας για τα ΚΞΓ και ΦΜΕ στις 21 ώρες εβδομαδιαίως  με απόδοση 25 ενσήμων το μήνα, προσαρμόζοντας το ωράριο με αυτό των εκπαιδευτικών.
β) κατώτατο μεικτό ωρομίσθιο (μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1.2.2019) στα 7,43 € όπως προκύπτει από τον λογιστικό τύπο [(6 / 21) / 25] X 650 €, λιγότερο από το οποίο οι εργοδότες απαγορεύεται να πληρώνουν.
Προσδοκία των εργοδοτικών οργανώσεων με αυτή την προσφυγή είναι η περαιτέρω κατακρήμνιση των αποδοχών μας και κάτω του ωρομίσθιου που καθορίζεται από τον κατώτατο μισθό με την ακύρωση της ιδιότητας του καθηγητή των εργαζομένων τους.
Δεν ξεχνούμε την επιβολή των εργοδοτικών ΣΣΕ των 3,52 ευρώ από το Europalso και το στημένο του σωματείο. Μια τακτική που εξαθλίωσε τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνέβαλε στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης.
Η ακύρωση της ιδιότητας του εκπαιδευτικού από τους διδάσκοντες στα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια θα βρει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους καθηγητές και καθηγήτριες.
Στόχος των εργοδοτών είναι οι εργαζόμενοι καθηγητές να λαμβάνουν 50% λιγότερο ωρομίσθιο. Δεν θα το επιτρέψουμε!
Θα είμαστε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Μαρτίου στο ΣτΕ Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα. Να προασπίσουμε τις ζωές μας, την επιβίωση των εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.
Με την απεργιακή μας κινητοποίηση ζητούμε:
Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Βιώσιμους και δίκαιους όρους εργασίας και αμοιβής για όλους τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Την πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Την αποκατάσταση των όρων επεκτασιμότητας και μετενέργειας, όπως ίσχυαν πριν τη μνημονιακή λαίλαπα και τις προβλέψεις της Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 6/2012
Το ωρομίσθιο των 7,43 ευρώ μικτά που ισχύει σήμερα δεν ικανοποιεί στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζόμενων και πρέπει με την νέα ΣΣΕ να αυξηθεί.
Η ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία που προσδοκούν με την προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που έχει ως στόχο την εργασιακή εξαθλίωση δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου