Χρήσιμα

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886-2016: 130 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ: 6 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ: 10 ΠΜ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)
ΚΑΙ 6 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ


Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής των εργατών που δολοφονήθηκαν από τα κράτη-υπηρέτες του εκμεταλλευτικού κεφαλαίου, το 1886 στο Σικάγο, το 1929 στο Βερολίνο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, το 1977 στην Κωνσταντινούπολη. Διαδηλώνουμε για τις νίκες και τα δικαιώματα που πέτυχαν οι εργατικοί αγώνες. Δεν είναι όμως μόνο μέρα ανάμνησης. Σήμερα, με τα συνεχή μνημόνια κυβερνήσεων και "θεσμών", την απαγόρευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις απολύσεις και τη μαύρη εργασία, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έχει το νόημα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην καταστροφή της αξιοπρέπειας και της ζωής μας, ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά που επιβάλλει μέσω των υπηρετών της η ολιγαρχία των ισχυρών του κεφαλαίου.


Η κυβέρνηση προκαλεί φέρνοντας με διαδικασίες fast-track το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, εν μέσω των ήδη ανακοινωμένων πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων. Αναμένει ότι το νομοσχέδιο θα επικυρωθεί χωρίς να έρθει αντιμέτωπη με μια πανεργατική αντίσταση, ποντάροντας στις εθιμοτυπικές συγκεντρώσεις-ρουτίνας. Έχει ήδη λάβει βοήθεια από τους γραφειοκράτες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που εδώ και μήνες κρατούν τους εργαζόμενους στην αναμονή περιφέροντας το φάντασμα της 48ωρης απεργίας, την οποία εν τέλει προκήρυξαν μόνο όταν ήρθε προς ψήφιση το νομοσχέδιο. Στην ουσία οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θέλουν την αποκλιμάκωση. Ενάντια σε όλους αυτούς, να κατέβουμε στο δρόμο μαχητικά και μαζικά για να αποτρέψουμε το κόψιμο των συντάξεων, τη μείωση των παροχών πρόνοιας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, τον έλεγχο της ίδιας μας της ζωής.

Γνωρίζοντας ότι πλησιάζουν οι εξετάσεις για τα διάφορα πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, προειδοποιούμε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών να μην διανοηθούν καν να τολμήσουν να αναγκάσουν συναδέλφους να εργαστούν την Κυριακή (ούτως ή άλλως μέρα ξεκούρασης, αλλά και ημέρα κηρυγμένης πανεργατικής απεργίας) με το πρόσχημα να γίνουν έξτρα μαθήματα ή διαγωνίσματα πριν τις εξετάσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα να κάνουμε  περιοδεία σε χώρους δουλειάς και να περιφρουρήσουμε την απεργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή μαζί μας σε περίπτωση που οι εργοδότες ανοίξουν τα φροντιστήρια την Κυριακή.

Την Κυριακή επίσης προβλέπεται άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων βάσει του νόμου για τις "8 Κυριακές το χρόνο"
. Με αυτό ως δεδομένο, έχει προκηρυχτεί (μαζί με την 24ωρη της ΓΣΕΕ) απεργία στα καταστήματα, ενώ ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην Ερμού (Σύνταγμα) και οργανώνουν αποκλεισμό των εμπορικών μαγαζιών. Ως εργαζόμενοι στα φροντιστήρια που βιώνουμε την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και όλοι μαζί να μπλοκάρουμε την ομαλή οικονομική λειτουργία των εργασιακών κάτεργων.

Αγωνιζόμαστε με όπλα μας την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την υπεράσπιση της ασφάλισης, της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου