Χρήσιμα

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΔΒΜ

Ανακοίνωση του «Βύρωνα» για το κλείσιμο των ΚΔΒΜ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ- ΛΑΣΤΙΧΟ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!

Το Δ.Σ. του σωματείου μας χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και την κατάληψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη 16/2 στο ΙΝΕΔΕΒΙΜ διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία.

Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το κλείσιμο του έργου των ΚΔΒΜ στις 29/2. Ως αυτής της απόφασης, οι 450 διοικητικοί εργαζόμενοι και χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων μένουν άνεργοι, αντιμέτωποι μόνο με υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ, φόρους κ.α).

Δομές οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο των δήμων και επιμόρφωσαν δωρεάν χιλιάδες εκπαιδευόμενους βάζουν λουκέτο.

Η υπόσχεση για την επαναλειτουργία των κέντρων τον Σεπτέμβρη του 2016 δεν είναι εγγυημένη, γιατί η υλοποίηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ είναι στον αέρα. Ο νέος σχεδιασμός, αν ισχύσει, προβλέπει την κατάργηση του 70% των θέσεων στελεχών που λειτουργούσαν το πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το κλείσιμο και άλλων ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Διάπολις, Οδυσσέας κ.α ) και τις αόριστες υποσχέσεις για επαναλειτουργία τους όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι σχεδιασμοί της Ε.Ε, όπως υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ, σειρά παίρνουν στο τέλος του μήνα και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει πιστά την εφαρμογή της πολιτικής που εναλλάσσει παλιούς και νέους εργαζόμενους στην ανεργία, με συμβάσεις έργου που ξεχαρβαλώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν στις εκάστοτε επιλογές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ούτε επαίτες ούτε ωφελούμενοι. Δεν συμβιβαζόμαστε με μια ζωή λάστιχο χωρίς δικαιώματα.
Έχουμε δύναμη! Αυτή βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση, στην οργάνωση στα σωματεία μας!

Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα για:

* Απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος, σε όλα τα Κ.Δ.Β.Μ. της χώρας, με παράταση αντίστοιχη αυτής που δόθηκε στα Κ.Δ.Β.Μ. της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, ως πρώτο βήμα.
* Πλήρη χρηματοδότηση του από τον κρατικό Προϋπολογισμό.

* Να παρασχεθεί πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Αθήνα 16/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου