Χρήσιμα

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕΦΚ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) μέσης εκπαίδευσης καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή στις 8 Μάρτη, στις 7μμ, στα γραφεία του (Ανδρέα Λόντου 6, Εξάρχεια).

Ο ΣΕΦΚ με αφορμή την αργία των Τριών Ιεραρχών και τις δράσεις που ανέπτυξε στις 5/2 εξέδωσε ανακοίνωση: "σχετικά με την υπεράσπιση των αργιών στους εργασιακούς χώρους των φροντιστηρίων". 

Το σωματείο πραγματοποίησε παρέμβαση και κινητοποίηση σε φροντιστήρια στην Αμφιάλη, το ένα της αλυσίδας φροντιστηρίων "Πουκαμισάς".  

Το Σωματείο στη ανακοίνωσή του, εκτός τω άλλων, σημειώνει ότι "Η αλυσίδα φροντιστηρίων "ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ", η οποία αξιοποίησε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης των συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, για τη λεηλασία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λειτουργώντας ως λαγός της εργοδοσίας πατώντας το ωρομίσθιο μέχρι τα 4,5 ευρώ μεικτά, θεώρησε ότι μπορεί να θέσει τους όρους της υποτίμησης και απαξίωσης της εργασιακής δύναμης. Πρωτοστάτησε στην εισαγωγή της τζάμπα για τους εργοδότες εργασίας των των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΦΚ.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου