Χρήσιμα

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ APF fu ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ  Π.Ε.  ΕΛΛΑΔΑΣ
ASSOCIATION des PROFESSEURS de FRANCAIS   de  F.U. GRECE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ


Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την προσπάθεια αφανισμού από τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας δεκάδων ειδικοτήτων και συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενώ διατείνεται ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, πιστή στην πολιτική της «κινητικότητας» και των απολύσεων, υπογράφει την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην Τεχνική- Επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και την κατάργηση ειδικοτήτων και μαθημάτων από τη Γενική όπως αυτή της Ιταλικής και Ισπανικής γλώσσας και οδηγεί σε  διαθεσιμότητα και μετά στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους. Οδηγεί έτσι στην κατάργηση δεκάδων  σχολείων  και στην υπεραριθμία, με ό,τι αυτή συνεπάγεται στην εποχή των απολύσεων, και τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που, επισήμως, δεν καταργούνται ακόμα και προχωρεί επίσης στην συγχώνευση δεκάδων σχολείων .

Οι αστήρικτες δικαιολογίες τις οποίες προβάλλει είναι μόνο για κατανάλωση και αναπαραγωγή στα δελτία ειδήσεων και δεν πείθουν κανένα εκπαιδευτικό, γονέα και μαθητή , μαθήτρια αφού πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης έχει αρχίσει και προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Κανείς δεν πείθεται ότι η απόλυση εκπαιδευτικών  είναι προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών,  μαθητριών του δημόσιου σχολείου.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ας παραμερίσουμε την αντιπαλότητα των ειδικοτήτων  και του τρόπου διορισμού, που έχει προκληθεί από το φόβο της διαθεσιμότητας – απόλυσης και την γενικευμένη πια επαγγελματική ανασφάλεια γιατί α) όταν το θηρίο αρχίσει να τρώει και μάλιστα κάποιοι το ταΐζουν στο τέλος θα τους φάει όλους  και β) οι αποφάσεις για την κατάργηση ειδικοτήτων δείχνουν ότι ακόμα και αυτά τα κριτήρια που ανακοινώθηκαν δε θα ισχύσουν στην προσπάθεια να συμπληρωθεί με κάθε θυσία ο αριθμός των απολυμένων

Επειδή δε θα γλυτώσει κανένας, θα έρθει η σειρά όλων

Επειδή η δημόσια παιδεία που τόσα χρόνια υπηρετούμε με ευσυνειδησία και κόπο κατεδαφίζεται

Επειδή κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει

Επειδή αυτή την εποχή δεν πρέπει να είναι κανένας μόνος του

Σας καλούμε σε συστράτευση και συσπείρωση στις αποφάσεις και τα εκλεγμένα όργανα του κλάδου ώστε μαζικά, συλλογικά και αγωνιστικά να ανατρέψουμε αυτές τις αποφάσεις,
Δεν περισσεύει κανείς ούτε στο σχολείο ούτε στον αγώνα. 

Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος             Η Γ. Γραμματέας
Δ. Μαυροματάκη           Αικ. Τσιχλή

http://www.apf.gr/default.asp?static=34&ID=1858


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου