Χρήσιμα

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ εκφοβίζονται

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής καταγγέλλει την μεθοδευμένη πρακτική της χρυσής αυγής να  ζητά μέσω "γονέων" και "βουλευτών" εξηγήσεις και πειθαρχικές ευθύνες για παιδαγωγικές πράξεις στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας που στόχο έχουν την καλλιέργεια της ανοχής και την εξάλειψη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που τόσο πολύ χρειάζεται μια δημοκρατική κοινωνία για να επιβιώσει, πρακτική που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις επιδημίας και στην οποία η ελληνική κυβέρνηση κλείνει το μάτι.
 
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να αντιδράσει και να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας να μην αφεθούν στις δηλητηριώδεις φασιστικές κορώνες κάποιων κακόφωνων "πατριωτών".
 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καθηγητών ξένων γλωσσών
 
Ακολουθεί η καταγγελία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας σχετικά με το πλέον πρόσφατο περιστατικό σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ"
Κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή σχετικά με ένα εικαστικό - πολιτιστικό πρόγραμμα για τις τάξεις Ε" & ΣΤ" του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη» που είχε προτείνει εγγράφως στο 1ο Δημοτικό Ν Φιλαδέλφειας στις 30-11-2012, με τίτλο: «Ως πρόσφυγες μπροστά στην μετανάστευση και τον ρατσισμό» ο καλλιτέχνης καθηγητής Β.Φ. Το πρόγραμμα ήταν προτεινόμενο ως εθελοντικό και εγκρίθηκε στις 28-1-2013 με αρ. πρ.:25 από τη σχολική σύμβουλο, η οποία έγραφε εκτός των άλλων ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί, «έπειτα από έγγραφη ενημέρωση και συναίνεση των γονέων των μαθητών».
 »Στις 13-2-2013 ο Δ/ντης γνωστοποίησε στον καλλιτέχνη-καθηγητή, ότι υπάρχει γονέας που είναι αρνητικός στο πρόγραμμα και πρόκειται να συναντηθεί στις 15-2-2013 με την Σύμβουλο». 
 Η καταγγελία συνεχίζει, λέγοντας πως λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα «στις 15-2-2013, κατατέθηκε από τον βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο ερώτηση με αρ. 7295 και θέμα: «Περίεργο πολιτιστικό πρόγραμμα σε δημοτικό σχολείο». Οι ερωτήσεις είναι: «1) Ποια η σκοπιμότητα του προγράμματος αυτού με τον συγκεκριμένο τίτλο; Που αποσκοπεί και για ποιον λόγο επιλέγεται αυτό να γίνει εν ώρα μαθήματος; 2) Ποιος είχε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος; 3) Η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης γνώριζε το συγκεκριμένο πρόγραμμα; 4) Τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες;». 
 
Το ΔΣ του Επιμελητηρίου αποφάσισε να καταγγείλει τη Χρυσή Αυγή δημόσια, ξεκαθαρίζοντας ότι «μετά τις εγκληματικές επιθέσεις της κατά των μεταναστών, μετά την επέμβασή της στα νοσοκομεία και την «κατήχηση» παιδιών στη φασιστική ιδεολογία, προσπαθεί να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς, ζητώντας μάλιστα από τη Βουλή να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες. Στόχος της να τρομοκρατήσει καθηγητές, γονείς και μαθητές, για να χτυπήσει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα μετανάστευσης, ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου