Χρήσιμα

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

INTERLINGUA: Κλειστόν λόγω έξωσης

Κλειστά λόγω έξωσης βρήκαν τα γραφεία της Interlingua οι 6 πρώην εργαζόμενοί της, που είναι σε επίσχεση εργασίας και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, οι απεργούντες συνάδελφοι και οι αλληλέγγυοι εργαζόμενοι που από τις 8:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο χώρο έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η επιχείρηση (Ακαδημίας 98-100).

Κατά τη συγκέντρωση μοιράστηκε σχετικό υλικό ενημέρωσης γύρω από την διαβόητη πλέον υπόθεση των 6 πρώην εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων που ήδη μοιράζονται την ίδια τύχη.

Οι κλειστές πόρτες δεν πτόησαν τους συμμετέχοντες που θα εντείνουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013
Απεργία καθηγητών στον εκπαιδευτικό όμιλο Interlingua.

Η αυθαιρεσία και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός αποτελούν πάγια στάση για τους ιδιοκτήτες του ομίλου Interlingua έναντι των εργαζομένων καθηγητών. Έξι συνάδελφοί μας, από το 2010 έως σήμερα, διεκδικούν τα δεδουλευμένα χρήματά τους καθώς και εκείνα της επίσχεσης, αλλά η εργοδοσία εμμένει να αρνείται προκλητικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις εργαζομένων και εργοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν στα 2,5 αυτά χρόνια δεν απέδωσαν. Οι «πολιτισμένες» υποσχέσεις των υπευθύνων της Interlingua για την πλήρη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους έναντι των εργαζομένων, υποσχέσεις που κατά καιρούς έδωσαν, είτε  προφορικά στις πολλαπλές συναντήσεις, είτε ενυπογράφως  στην τριμερή σύσκεψη ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου εργασίας και στις δύο συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, αθετήθηκαν επανειλημμένα και κατέδειξαν ότι δόθηκαν με αρχικό στόχο να κάμψουν το ηθικό των διαμαρτυρόμενων καθηγητών, να σπάσουν τον αγώνα τους για δικαίωση και τελικά να μην καταβάλουν όσα οφείλουν σύμφωνα με την εργατική νομολογία. Οι εργοδότες επωφελούμενοι από τη γενικότερη κατάσταση τρομοκράτησης που επικρατεί σε όλους τους χώρους δουλειάς, την σταδιακή αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπολειτουργία των εποπτικών αρχών (Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Παιδείας) συνεχίζουν απτόητοι να εμπαίζουν προκλητικά τους εργαζόμενους.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «ο Βύρων», που από την πρώτη στιγμή  στάθηκε στο πλευρό των 6 καθηγητών, θέλοντας να εκφράσει ακόμη πιο δυναμικά την συμπαράστασή του, πήρε απόφαση στη τελευταία γενική συνέλευση (3/2/13) να κηρύξει απεργία και αποκλεισμό της έδρας του ομίλου, που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 98-100, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία: Οι συνάδελφοι πρέπει εδώ και τώρα να δικαιωθούν!
Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών συμπαρίσταται στο αγώνα των έξι συναδέλφων και απαιτεί την άμεση καταβολή των διεκδικούμενων ποσών. Διαμηνύει δε στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας για δικαίωση. Οι υπεύθυνοι της Interlingua ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν μπορούν να κάμψουν το μαχητικό φρόνημα των συναδέλφων και το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, όσες αναβολές κι αν μηχανεύονται, όσα κόλπα κι αν επινοούν για να ξεφεύγουν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους! Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!   

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής, «ο Βύρων»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου