Χρήσιμα

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε το 35ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Το συνέδριο-"ημερίδα" που διεξήχθη το Σάββατο (19/1/2013), ολοκληρώθηκε με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και των αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ την Κυριακή (20/1). Και οι τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, ΡΑΚΕ, κατήγγειλαν τους αποκλεισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων και συνέδρων, την μη επανεγγραφή του ιστορικού σωματείου "Ο ΒΥΡΩΝΑΣ" στις τάξεις της ομοσπονδίας, τον αποκλεισμό  του νεοσύστατου σωματείου της Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, τους απαράδεκτους τακτικισμούς της πλειοψηφίας, την έλλειψη δημοκρατίας και βέβαια την πολιτική της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική και στην εργοδοσία που ανέκαθεν ακολουθεί η ηγεσία της  ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΣΚΕ).
Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν 136 σύνεδροι, ψήφισαν 130 αντιπρόσωποι (ποσοστό 96%) για την ανάδειξη του  νέου δεκαπενταμελoύς  ΔΣ.  Στην κάλπη βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Η ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΣΚΕ έλαβε 90 ψήφους (92), ποσοστό 70,31% και εξέλεξε 11 (10) αντιπροσώπους, οι ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 15 ψήφους (12), ποσοστό 11,71% και 2 (1) αντιπροσώπους, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΣΚ)-ΠΑΜΕ έλαβε 14 ψήφους (17), ποσοστό 10,93% και 1 (2) αντιπρόσωπο, τέλος η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΡΑΚΕ), με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 9 ψήφους (8), ποσοστό 7,03%  και εξέλεξε 1 (0) αντιπρόσωπο. Στις εκλογές δεν έλαβαν μέρος η διαλυμένη ΔΑΚΕ, που στο προηγούμενο συνέδριο, λαμβάνοντας 16 ψήφους, είχε καταλάβει 2 έδρες στο ΔΣ, καθώς και οι Αγωνιστικές Κινήσεις που είχαν λάβει 2 ψήφους. Στις παρενθέσεις οι ψήφοι και οι έδρες των παρατάξεων στο απερχόμενο  ΔΣ έτσι όπως είχαν καταγραφεί στο προηγούμενο συνέδριο (15 - 17 Ιανουαρίου 2010).
Αποκαλυπτικό χαρακτηριστικό του αντιδημοκρατικού κλίματος και των μεθοδεύσεων που μετέρχεται ο κυβερνητικός συνδικαλισμός προκειμένου να στηρίζει ξεπουλημένες ηγεσίες στην ΓΣΕΕ, εκτός των άλλων, αποτέλεσε και το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Ενότητας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τον Παναγόπουλο και εσχάτως «αντιπαναγοπουλικός», ενώ το πρωί του Σαββάτου διάβασε τον απολογισμό της ενιαίας παράταξής του, το βράδυ προκειμένου να υποκλέψει την εκλογή αντιπρόσωπων από τις άλλες παρατάξεις ανακοίνωσε μέσω του προεδρείου του συνεδρίου ότι την επομένη μέρα θα συμμετάσχουν με δύο  λίστες (!) στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.  Όταν η πλειοψηφία αρνήθηκε να εξηγήσει τις θέσεις των δύο αυτών «διαφορετικών» παρατάξεων εκ μέρους δεκάδων  συνέδρων και όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα η αίθουσα να δονηθεί από το σκωπτικό σύνθημα «δύο είναι λίγες Κουρουτέ, κατέβασε και τρίτη να πας στην ΓΣΕΕ» και άλλα αγωνιστικά συνθήματα που οι εργαζόμενοι φωνάζουν στους δρόμους.  Πράγματι η ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΚΕ) με τις δύο λίστες κατάφερε να εκλέξει και τους 3  αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου