Χρήσιμα

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέρα από την απειθαρχία που επιδεικνύει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΧΟΝ Α.Ε. που αναπτύσσεται με το σύτημα δικαιόχρησης (franchise) ως ΑΧΟΝ ΔΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ξένων γλωσσών και πληροφορικής  στην τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών (86/2011) και δεν καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε πρώην εργαζόμενό της,  ένα παρόμοιο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας εκ μέρους του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα έρχεται  για να προστεθεί στις πράξεις παραβίασης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την άρνησης καταβολής δεδουλευμένων, παρά τη σχετική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (1709/2012), σε τέσσερεις συναδέλφους μεταφραστές που εργάστηκαν στον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα, θυγατρική του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους  και απαιτεί  την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ!

Απέναντι στην εργοδοτική βαρβαρότητα, μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός αγώνας, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου