Χρήσιμα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΠΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Η Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών κατέθεσε και μοίρασε στην σημερινή (23/9/2012) έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΒΥΡΩΝΑ το παρακάτω Αγωνιστικό Πλαίσιο  Δράσης.  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τους τελευταίους μήνες ο κλάδος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μαζί με όλο τον κόσμο της εργασίας, βιώνει την πλέον έντονη επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στους αγώνες του. Το σωματείο μας έγινε αποδέκτης κύματος προσφυγών και αγωγών από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO και τα τσιράκια του με σκοπό να παραδοθεί η αντιπροσωπευτικότητα των ξένων γλωσσών στο διαβόητο ψευδοσωματείο. Γίναμε μάρτυρες της ταξικότητας της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης που τολμά να προχωρήσει σε ποινικοποίηση των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων. Παράλληλα, οι συλλογικές συμβάσεις δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα τόσο στα ΚΞΓ όσο και στα Μέσης Εκπαίδευσης. Στα ΚΞΓ οι εργοδότες με το σωματείο-μαϊμού υπέγραψαν εξευτελιστική ΣΣΕ για 3,52 ευρώ μεικτά, μεθοδεύοντας παράλληλα την υπονόμευση των αρχαιρεσιών του Βύρωνα, και μας εμπαίζουν λέγοντας ότι αν δεν επέβαλαν αυτή τη μείωση, οι αποδοχές των καθηγητών θα ήταν ούτως ή άλλως αυτές του κατώτατου ωρομίσθιου της ΕΓΣΣΕ. Εκβιάζουν τους νέους καθηγητές να εργαστούν για 2,96 ευρώ (καθαρά), ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ημερομίσθια για να ανέβουν στην «καλύτερη» κλίμακα των 6,60 ευρώ στην οποία εντάσσονται οι καθηγητές με πάνω από 6 χρόνια εργασίας, σε μία τακτική «διαίρει και βασίλευε» και ένταξης των καθηγητών σε διαφορετικές ταχύτητες όπου τοποθετούν εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων για το ποιος θα φάει τη δουλειά από ποιον, ή ποιος θα είναι πιο εθελόδουλος μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Στα Μ.Ε. προωθούνται παράλληλες διαδικασίες με την καταγγελία της ΣΣΕ από τον ΟΕΦΕ και τη μείωση των αποδοχών σε πάνω από 40% μαζί με τη λεηλασία καθιερωμένων επιδομάτων. Ταυτόχρονα, σε ολόκληρο τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παράλληλα με την άρνηση πληρωμής αποδοχών σε εργαζομένους – όπως σε AXON-Interlingua – και το κλείσιμο φροντιστηρίων – όπως στα Ένεκα Παιδείας – τα αφεντικά έχουν εξαπολύσει πογκρόμ τρομοκρατικών και εκδικητικών απολύσεων και συνδικαλιστών, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο του Βύρωνα, συνάδελφο Νικόλα Βουρδουμπά, λόγω της συμμετοχής του στην πανεκπαιδευτική απεργία της 12ης Σεπτεμβρίου, τη συναδέλφισσα Ελένη Δαγρέ, και τόσους άλλους σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία.

Η επίθεση της εργοδοσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον κλάδο μας βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την τρομοκρατία που προωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία η αντιδραστική τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ και των εταίρων της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εφαρμόζοντας πιστά τις επιταγές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της Τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, η νέα κυβέρνηση έρχεται μετά τις δύο προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις να ολοκληρώσει το έγκλημα που προωθείται σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού. Καταργεί τα τελευταία θεμέλια της δημόσιας παιδείας και κατεδαφίζει το σύστημα υγείας και ιατρικής περίθαλψης βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας, με πρώτους τους συνταξιούχους. Επιδιώκει προς όφελος του καπιταλιστικού κέρδους να οδηγήσει τις εργασιακές σχέσεις σε έναν μεσαίωνα τριτοκοσμικών συνθηκών εργασίας με μισθούς Βουλγαρίας, κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εργασίας, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, για χάρη δήθεν της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της ανάπτυξης, τη στιγμή που σχεδιάζει την επιμήκυνση του χρέους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη ύφεση, σε στενότερη πρόσδεση με τις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ, ενώ οι υποσχέσεις ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα είναι καθαροί θεατρινισμοί. Το κεφάλαιο και η εξουσία του επιτάσσουν κάθε μέσο τρομοκράτησης και σεναρίων καταστροφής ώστε να εκβιάσουν το λαό να υποταχτεί. Μέσα σε αυτά εντάσσεται η πολιτική του εκφασισμού της δημόσιας ζωής μέσω της προώθησης των φασιστών της Χρυσής Αυγής και άλλων «ομάδων» αντίστοιχης ιδεολογίας που δρουν καθαρά ως μηχανισμός του αστικού κράτους για να διασπάσει την ταξική ενότητα, να συντείνει στη συσκότιση των αιτιών της κρίσης και της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων και να νομιμοποιήσει την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και τη διόγκωση της καταστολής.

Εμείς γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που θα επιβληθούν δεν θα είναι τα τελευταία. Καθήκον μας είναι να σταματήσουμε όχι μόνο την εφαρμογή τους, αλλά να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε την πολιτική κεφαλαίου και Τρόικας. Προϋπόθεση για αυτό είναι η ανασυγκρότηση του μαζικού εργατικού κινήματος σε ταξικό προσανατολισμό και η απομόνωση των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι αναγκαία η κοινή συμπόρευση των ταξικών σωματείων σε πρωτοβάθμια βάση και αυτοοργάνωση με οριζόντιο δημοκρατικό συντονισμό. Xωρίς οργανωτικούς διαχωρισμούς και χωρίς προαπαιτούμενο για τη δράση την a priori συμφωνία πάνω σε μάξιμουμ πολιτικά προγράμματα-κομματικές γραμμές που δεν απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων για αντίσταση και απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων. Με Γενικές Συνελεύσεις ζωντανές που να αναλαμβάνουν αυτές την οργάνωση των παρεμβάσεων. Μόνο έτσι μπορούν τα σωματεία να γίνουν πιο ισχυρά, να συσπειρώσουν τους εργαζομένους σε μαζική κλίμακα, να αγωνιστούν από καλύτερη θέση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, και να επιβάλλουν διαρκή αγώνα κόντρα στις 24ωρες εκτονωτικές απεργίες-τουφεκιές.

Να παλέψουμε για την αποτροπή των νέων μέτρων, την ακύρωση των μνημονίων, την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου και εργοδοσίας, τη ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
  • Την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, και όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία.
  • Την προστασία των ανέργων και των επισφαλώς εργαζόμενων.
  • Την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, της υγείας, και της ασφάλισης, την αποτροπή της φορολογικής λεηλασίας.
  • Την αποτροπή του εκφασισμού, την διάλυση της Χρυσής Αυγής και την εκρίζωση της επιρροής της.

Για το Σύλλογό μας προτείνουμε
  • Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 26/9 στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο στις 11 πμ, και τη δυναμική και μαχητική πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.
  • Άμεσο προγραμματισμό δράσεων με κάθε μέσο και τρόπο ενάντια στην κατάπτυστη σύμβαση του EUROPALSO. Κινητοποιήσεις τόσο στην έδρα του όσο και στα φροντιστήρια των ιθυνόντων. Συχνότερες και πιο συντονισμένες δράσεις σε χώρους δουλειάς.
  • Άμεσο προγραμματισμό δράσεων για τις απολύσεις συναδέλφων και τις διεκδικήσεις εργαζομένων.
  • Συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου (ΣΕΦΚ, ΣΙΕΛ, ΣΕΦΙΕ κτλ) για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου