Χρήσιμα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣ 23/9: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΑΧΟΝ



Η  Γενική Συνέλευση του ΒΥΡΩΝΑ  έκανε ομόφωνα δεκτή την καταγγελία της ΕΝωτικής ΠΡΩτοβουλίας  κατά του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ.  


Αθήνα, 23.9.2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καταδικάζει την πρωτοφανή αντεργατική συμπεριφορά της γνωστής εταιρείας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΟΝ Α.Ε. ξένες γλώσσες-πληροφορική, που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ και των εκπροσώπων της. 

Τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Η ΑΧΟΝ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα φορέας ανασφάλιστης-«μαύρης» εργασίας.

Οι μηνύσεις κατά εργαζομένων και της πρώην προέδρου του Σωματείου μας για δήθεν πράξεις ψευδορκίας, ηθικής αυτουργίας και δυσφήμισης ανωνύμου εταιρείας, κατ’ εντολή των μελών του Δ.Σ. της ΑΧΟΝ, Πέτρου Πετρίδη (προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου), Κωνσταντίνου Γκαρμπούνη και Δέσποινας Πετρίδου, αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και συνδικαλιστών που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Οι συκοφαντικές κατηγορίες κατέπεσαν στις σχετικές δίκες που αθώωσαν τους εκπαιδευτικούς αφήνοντας εκτεθειμένους ως αναξιόπιστους και ψεύτες τους εργοδότες.

Η εργοδοσία, που στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κανιβαλικές συνθήκες μεταξύ των εργαζομένων, υποχρέωσε εκβιαστικά με απειλή απόλυσης ορισμένους εργαζόμενούς της σε ψευδομαρτυρία, σήμερα αρνείται προκλητικά να συμμορφωθεί με σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών (αρ. απ. 86/2011) η οποία την υποχρεώνει να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε συνάδελφό μας.

Η ΑΧΟΝ για να παρεμποδίσει την εκτέλεση της  απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης προσπαθεί να παραπλανήσει τόσο τον εργαζόμενο όσο και τις δημόσιες και δικαστικές αρχές. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να αποφύγει οικονομικές της υποχρεώσεις σε τρίτους, όπως (ΙΚΑ-εφορία-εργαζόμενους) έχει δημιουργήσει διάδοχη εταιρεία, την ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ.  Μολονότι είναι ευρέως γνωστό ότι η έδρα της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο πολυτελές κτίριο της Λ. Βουλιαγμένης 7,  η ίδια υποστηρίζει ότι η έδρα της βρίσκεται στην οδό Τζώρτζ 10, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου στο γραφείο Β-4 …είκοσι τετραγωνικών. Συνάδελφοί μας που επισκέφτηκαν το κτίριο σε διαφορετικούς χρόνους βρήκαν μια πόρτα ερμητικά κλειστή, χωρίς πόμολο και κάποια διακριτική επιγραφή.  Η  δε αρμόδια εφορία βεβαιώνει ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην οδό Τζώρτζ 14…

Στην εποχή των μνημονίων,  απέναντι στην Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), τον κυβερνητικό και εργοδοτικό κανιβαλισμό μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός αγώνας, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων.

Απαιτούμε  από την «μόνη ελληνική εταιρεία με παραρτήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό» την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στον συνάδελφό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου