Χρήσιμα

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ (28/9): ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΣYMBAΣH-COSA NOSTRA"


ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ "ΣΥΜΒΑΣΗ-COSA NOSTRA" ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ) σύσκεψη με θέμα την «σύμβαση-cosa nostra» (Υπ. Εργασίας Πράξη Κατάθεσης 20/7-9-2012) που υπέγραψε η εργοδοτική ένωση EUROPALSO με τον εαυτό της, δηλαδή το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής που έχει μέλη συγγενείς εργοδοτών, ένα αυθεντικό εργοδοτικό σωματείο. 

Το εν λόγω εργοδοτικό σωματείο  με τις εκπροσώπους του Αρτέμιδα Κυπριώτου, πρόεδρο, και Ευγενία Φουρναράκη, γενική γραμματέα, όπως αναμενόταν, υπέγραψε ξεχωριστά στις 19.9.2012 (Υπ. Εργασίας, Πράξη Κατάθεσης 21/21.9.2012) το ίδιo κείμενο της εκτρωματικής σύμβασηςκαι με τις δύο εργοδοτικές ενώσεις των φροντιστηρίων του Ομήρου.    

Στην σύσκεψη την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής-«ο Βύρωνας" συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΠΑΣΥΚΑΓΑ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Φιλολογίας (ΠΑΣΥΚΑΙΤ), συλλόγων Ισπανικής, Αγγλικής και Μέσης εκπαίδευσης.

Οι παραπάνω συμβάσεις, για τις οποίες κατατέθηκε στις 21/9 Ερώτηση στην Βουλή  επί της οποίας αναμένεται απάντηση από τον Υπ. Εργασίας, δεν είναι υποχρεωτικές. Οι συνάδελφοι  να απαιτούν να  εργάζονται με την Δ.Α. 5/2011 (Υπ. Εργασίας, Πράξη Κατάθεσης 3/14.2.1011) -Εδώ Πίνακας με τις απολαβές Εδώ το Κείμενο της σύμβασης - που ρυθμίζει τους όρους εργασίας των καθηγητών στα ιδιωτικά κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Οι «συλλογικές» συμβάσεις των εγχώριων εκπροσώπων της τρόικα μειώνουν συνολικά τις αποδοχές των συναδέλφων σε ποσοστό που φτάνει το 90% έναντι της  παραπάνω ΔΑ η οποία, μαζί με τις σχετικές προηγούμενες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), διασφαλίζει στο ελάχιστο τις κατακτήσεις του κλάδου.

Όποιος συνάδελφος εργαστεί με την «σύμβαση-cosa nosta” των 3,52 ευρώ μεικτά (2,98 ευρώ καθαρά) - 6,60 ευρώ μεικτά για όσους έχουν συγκεντρώσει πάνω από 900 ημερομίσθια, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση 6 χρόνια! -  θα πρέπει να γνωρίζει ότι για την επικόλληση ενός ενσήμου θα χρειαστούν πάνω από 4  ώρες εργασίας την ημέρα και εφόσον συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των ενσήμων προκειμένου να  επιδοτηθεί για την αναγκαστική καλοκαιρινή ανεργία θα υπαχθεί στις κατώτερες κλίμακες επιδότησης του ΟΑΕΔ (270 ευρώ μηνιαία επιδότηση για μισθό από 157-314 ευρώ και μόλις 180 ευρώ μηνιαία επιδότηση για μισθό έως 157 ευρώ).

Οι σύγχρονοι διαφημιστές της "ποιότητας" χρησιμοποιούν το φόβητρο της ανεργίας προκειμένου να μας  εξαναγκάσουν να υπογράψουμε όρους δουλοπαροικίας με βάση την «σύμβαση-cosa nostra». Δεν  θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους.  Δεν θα τους περάσει. Θα προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας και το εκπαιδευτικό μας έργο. Θα ενημερώσουμε την κοινωνία, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Θα μεταφέρουμε τον δίκαιο αγώνα μας στις γειτονιές όπου βρίσκονται οι επιχειρήσεις τους. 

Όποιος συνάδελφος εξαναγκαστεί να υπογράψει, να  ενημερώσει το σωματείο μας προκειμένου να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και αναγκαίο για να μην υπάρξει καμία δυσμενής μεταβολή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενωθούν με την Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών και το Σωματείο μας.  Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις στις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις και οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων με φορείς της ξενόγλωσσης και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με πρότυπο την Interlingua  να δημιουργήσουμε  Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς. Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου