Χρήσιμα

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

14/9/2012: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ EUROPALSO

Απόφαση ΑΣΚ-ΠΑΜΕ &  ENΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ του Συλλόγου "O ΒΥΡΩΝΑΣ" και κάλεσμα.  Όλοι μαζί μπορούμε! 


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9/2012 12.00 ΠΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ EUROPALSO ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 98-100

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Δεν πάει άλλο! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Σε απελπιστική κατάσταση βρισκόμαστε χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σχολάρχες και φροντιστηριούχοι, παίρνοντας εδώ και καιρό το μήνυμα από κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε.-Τρόικα, έχουν εξαπολύσει ανελέητη επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, παροχές και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Βιώνουμε κάθε μέρα τρομοκρατικές απολύσεις, εκβιασμούς για μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Οι εργοδότες έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι φροντιστηριούχοι ζητάνε καινούρια και απαράδεκτη σύμβαση με μείωση έως και 40% του ωρομισθίου, κατάργηση δώρων, επιδομάτων και αποζημίωσης. Τα ίδια και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών όπου οι δύο εργοδοτικές οργανώσεις PALSO (Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών) και EUROPALSO (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ.) έχουν καταγγείλλει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των καθηγητών ξένων γλωσσών και στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και όλα αυτά μάλιστα μετά από μία εξαετία εξευτελιστικών ωρομισθίων ειδικά στο νομό Αττικής, όπου ο συγκεκριμένος εργοδοτικός σύνδεσμος έχει «στήσει» ψευδοσωματείο αποτελούμενο κατ’αρχήν από συγγενείς των εργοδοτών και έχει επιβάλλει μεσαιωνικούς όρους στους εργαζόμενους υπογράφοντας συμβάσεις-μαϊμού, με συμβουλάτορες μεγαλοδικηγόρους-συνδικαλιστές του  ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Προχωρώντας τώρα ένα βήμα παραπέρα θέλουν να μας υποχρεώσουν φέτος να δουλεύουμε με…3,50€-4,50€ με το επιχείρημα ότι…δε βγαίνουν!! Και όλα αυτά μετά από δεκαετίες συσσώρευσης κερδών που η ελληνική οικογένεια πλήρωνε παχυλά ποσά για τη μόρφωση των παιδιών της.

Θέλουν να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, μας προκαλούν και εκβιάζουν: «Ή θα δεχτείτε μεροκάματα πείνας ή θα μείνετε άνεργοι»! Αφού μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ξεζούμισαν χρόνια, τώρα θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα. Να μην τους το επιτρέψουμε! Δε μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Συνάδελφε σκέψου: τόσο καιρό οι εργαζόμενοι σκύβουν το κεφάλι με τη λογική του «να μη χάσω κι άλλα», «καλύτερα λιγότερα παρά να τα χάσω όλα». Πού έχει βγάλει αυτή η υποχώρηση; Μόνο σε άλλη υποχώρηση, κι άλλο χάσιμο δικαιωμάτων. Η λογική του «μικρότερου κακού» μονο τα χειρότερα έχει φέρει για μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι! Ως πότε θα κάνουμε θυσίες για να σωθούν τα κέρδη των εργοδοτών;

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να μαζικοποιήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να μην υποχωρήσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία. Μην υπογράφετε μειωμένες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα. Μην αντιμετωπίζετε ο καθένας μόνος του τους εργοδότες. Αυτοί είναι οργανωμένοι σε δικές τους Ενώσεις. Πρέπει και οι εργαζόμενοι οργανωμένα και ενιαία να τους απαντάμε με τα σωματεία και τα συνδικάτα μας. Χρειάζεται τώρα αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κοινό μέτωπο με γονείς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους!

Απαιτούμε:

      Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις!

      Ούτε ένα ευρώ μείωση των αποδοχών μας. Καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Αυξήσεις που να καλύπτουν ένα μέρος από τις απώλειές μας.

      Ουσιαστική προστασία των ανέργων, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ!

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ένας για όλους και όλοι για έναν


 http://vyrwnas.edu.gr/?p=216  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου