Χρήσιμα

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ - ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 11/5, συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό και το μέλος του τμήματος Παιδείας και Έρευνας του ΚΚΕ Κυριάκο Ιωαννίδη, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Το θέμα της συνάντηση ήταν τα προβλήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι ρυθμίσεις  (βλέπε Εδώ) που συμπεριλαμβάνει το υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα ιδιωτικά σχολεία.

Σε σχετική με την συνάντηση ανακοίνωση, το ΚΚΕ αναφέρει: "ότι θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και ότι στο βαθμό που οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου αντιμετωπίζουν σε θετική κατεύθυνση αυτά τα προβλήματα, όπως διατυπώνονται σε συγκεκριμένα άρθρα, η στάση του ΚΚΕ θα είναι θετική". 


Η ΟΙΕΛΕ, από την μεριά της, σημειώνει: "ο κ. Σοφιανός από την πλευρά του εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αν και περιέχει κάποιες θετικές ρυθμίσεις δεν αναιρεί την γενική φιλοσοφία μιας εκπαίδευσης ενταγμένης στα πλαίσια της Ε.Ε. και της οικονομίας της αγοράς. Ωστόσο, επειδή το άρθρο 6 του νομοσχεδίου περιλαμβάνει διατάξεις που ενδυναμώνουν το εργασιακό πλαίσιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, το ΚΚΕ θα το ψηφίσει στη Βουλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου