Χρήσιμα

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΙΤΗ 24/2: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ Α.Σ. 
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής "ο Βύρων" εκφράζει την συμπαράστασή της στην απολυμένη από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης "Πρίσμα" συνάδελφο Α.Σ., της οποίας αγωγή εκδικάζεται την Τρίτη 24 Φλεβάρη κατά του ιδιοκτήτη του Φροντιστηρίου "Πρίσμα" Βασιλείου Γκούμα, με αίτημα την επαναπρόσληψή της.

Η συνάδελφος Α.Σ. απολύθηκε μετά από 24 χρόνια εργασίας στο συγκεκριμένο φροντιστήριο επειδή προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διεκδικήσει δεδουλευμένα που δεν της είχαν καταβληθεί από την εργοδοσία. Ο εργοδότης ισχυρίστηκε ότι δεν την απέλυσε, αλλά… δεν ανανέωσε τη σύμβασή της. Μετά από κινητοποιήσεις που οργάνωσε το σωματείο ΣΕΦΚ έξω από το φροντιστήριο απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου, και οι οποίες συνάντησαν μπροστά τους αστυνομικές δυνάμεις, η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των μελών του ΔΣ του ΣΕΦΚ προκειμένου να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το φροντιστήριο!

Αποδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η εργοδοσία επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου τους εργατικούς αγώνες, συνεπικουρούμενη από τους νόμους που έχουν θεσπίσει τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και που διευκόλυναν την αυθαιρεσία, την ασυδοσία και την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στους χώρους εργασίας. Ταυτόχρονα, γίνεται για μία ακόμη φορά φανερή η στήριξη που απολαμβάνουν οι εργοδότες από τους κρατικούς μηχανισμούς, και συγκεκριμένα από την αστυνομία και τη δικαστική εξουσία.

Στεκόμαστε στέκεται στο πλευρό της συναδέλφου Α.Σ. και απαιτούμε την επαναπρόσληψή της. Όλοι οι συνάδελφοι να βάλουν φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων! Καλούμε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδωνκτίριο 9, αίθουσα 14, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Εδώ η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΦΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου